Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης έχασε τη… μπάλα

Πριν από επτά μήνες όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές πολλοί εκτιμούσαν πως «κέρδισε» με τις ψήφους των Ολυμπιακών, λόγω της κόντρας και των κακών σχέσεων Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ψηφοφόρων από τη Μακεδονία, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χάρη στον Αυγενάκη φαίνεται να… κατάφερε να δυσαρεστήσει και τους μεν και τους δε.

- Διαφήμιση -

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε το… μπελά του εκεί που δεν μπορούσε να το φανταστεί. Από μία απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου που υποβίβαζε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, καθώς και για το τι έκανε στη συνέχεια για να το… σώσει.

Για κάποιον που δεν ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό θα ακούγεται πιθανότατα αστείο, αλλά η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση κατάφερε να τα κάνει «μπάχαλο» σε ένα, φαινομενικά, απλό πρόβλημα και να αφήσει τελικά τους πάντες δυσαρεστημένους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που σημείωνε πως η κυβέρνηση δεν «εκβιάζεται» πέρασε νομοθετική ρύθμιση, φοβούμενος το μένος των οπαδών του ΠΑΟΚ και ίσως και του ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ όμως κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι, αφού θεωρεί πως η ΝΔ τον εξέθεσε επικοινωνιακά και πως τώρα φαίνεται σαν να του γίνεται «χάρη», ενώ το σωστό, κατά την άποψη τους, θα ήταν να έχει αθωωθεί.

Παράλληλα δυσαρεστημένοι είναι και οι χιλιάδες που ψήφισαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία γιατί ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει αυτό που τελικά έκανε, δηλαδή να φροντίσει ώστε να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ.

Δυσαρεστημένος είναι όμως και ο Ολυμπιακός που φαίνεται να πιστεύει πως η νομοθετική ρύθμιση έγινε για να «χαριστεί» στην ομάδα της Θεσσαλονίκης η ποινή.

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται και οι ιθύνοντες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που ψάχνουν να δουν αν αυτή η νέα τροπολογία βάζει… χέρι στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

- Διαφήμιση -

Δυσαρεστημένοι είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη που δέχονται επιθέσεις και καταγγέλλουν απειλές από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αναγκάστηκαν σήμερα να ψηφίσουν «ναι», υπό την απειλή της «κομματικής πειθαρχίας» και είδαν τον Αντώνη Σαμαρά να … τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια τους.

Είναι δεδομένο πως όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε να διορίσει τα δύο μέλη της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου λίγες ημέρες πριν, δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτό θα οδηγούσε σε ένα μεγάλο, (τουλάχιστον επικοινωνιακό) ναυάγιο.

Όπως είναι επίσης δεδομένο πως χρειάστηκε μόνο μια «στραβή» στο ποδόσφαιρο για να έρθουν τα πάνω – κάτω και να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός να έχει χάσει τη… μπάλα.  

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα