Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Πολιτικός σεισμός: Αυτούς παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη

Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: Τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Documento, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Τα ονόματα, τα οποία συνοδεύονται με στοιχεία και μαρτυρίες, περιλαμβάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είτε θεωρούνταν ως «ανεπιθύμητοι» για τον πρωθυπουργό, είτε «επικίνδυνοι» με τη συμπεριφορά τους και είχα τεθεί σε παρακολούθηση από το σύστημα Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -

Και το BBC ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Στους παρακολουθούμενους περιλαμβάνονται και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι τίθονταν σε παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη που αποκάλυψε το documentonews.gr, το κινητό τηλέφωνο του οποίου είχε «μολυνθεί» από κακόβουλο λογισμικό προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις και οι συνομιλίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στόχοι παρακολούθησης ήταν επίσης και τρεις διευθυντές εφημερίδων με φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ένας από αυτούς αποτελεί στιβαρό πρόσωπο της δημοσιογραφίας το οποίο έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για θέματα Δημοκρατίας. Οι δύο άλλοι, φέρονται να παρακολουθούνταν για τις σχέσεις που οι ίδιοι διαφήμιζαν ότι έχουν με σημαντικά πρόσωπα του δημοσίου βίου.

- Διαφήμιση -

New York Times: Σκάνδαλο που θυμίζει τις σκοτεινές μέρες της Χούντας

Οι παρακολουθήσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν γίνονταν μόνο για να καταγραφούν τα πολιτικά δεδομένα αλλά για να εξασφαλιστούν προσωπικά στοιχεία που θα υποβοηθούσαν σε εκβιασμούς και χειραγωγήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο στελεχών της κυβέρνησης που αποχώρησαν μετά από διαφωνία με το Μητσοτάκη (ένας από αυτούς στήριξε την ανάγκη διαλεύκανσης μιας σκανδαλώδους υπόθεσης) και αμέσως μετά τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει δεκάδες ακόμη πολύ γνωστά πρόσωπα των οποίων την παγίδευση από το σύστημα επεξεργάζεται ακόμη η ερευνητική ομάδα του Documento.

Πηγή: Documentonews.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα