Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Πόπη Τσαπανίδου: «Ο Αλέξης Τσίπρας με κάνει να γίνομαι ακόμα πιο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στούντιο του «105,5 Στο Κόκκινο» και -πέρα από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα- μίλησε για την μεγάλη απόφασή της να αφήσει τη δημοσιογραφία και να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα σε ένα νευραλγικό πόστο σαν αυτό της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

«Ήμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω των απόψεών μου -είμαι προοδευτικός άνθρωπος όλη μου τη ζωή-, ήμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εμπειρία μου, ήμουν κοντά στις θέσεις του, αλλά τώρα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μου ήταν ελκυστικό το κόμμα» είπε μιλώντας στην Βούλα Κεχαγιά και τον Νίκο Σβέρκο. Ξεχώρισε μάλιστα την «ψυχή της πολιτικής του» και τους ανθρώπους του ως τα στοιχεία με το οποία συμφωνεί περισσότερο.

- Διαφήμιση -

«Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με κάνει να γίνομαι ακόμα πιο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα και να είμαι ανάμεσά τους, μια από όλους, μια από όλες. Είναι ο άνθρωπος που υπήρξε πρωθυπουργός, παρόλα αυτά είναι ανοιχτός στο να ακούσει, είναι καθημερινός άνθρωπος, ένας από εμάς» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. γενικότερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «είναι ένα κόμμα με ελκυστική πολιτική για όσους δεν είναι από τους λίγους που κάνουν πάρτυ τώρα με τη ΝΔ. Όμως, όποια προσπάθεια γίνεται, όποια κίνηση γίνεται, όποια ανανέωση γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα αυτά χρόνια που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, θολώνει, κρύβεται, υποβαθμίζεται, υποτιμάται, εξευτελίζεται από την κυβέρνηση. Είναι σαν να υπάρχει ένα υπουργείο μόλυνσης της κατάστασης που έρχεται από τα Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα. Τέσσερα χρόνια τώρα γίνεται αυτή η μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ρωτήθηκε εάν είδε την μετάβαση στην πολιτική ως «άλμα στο κενό». «Δεν σκέφτηκα έτσι. Όταν έγινε η πρόταση η αρχική μου αίσθηση ήταν ένα τεράστιο δίλημμα. Αφήνω αυτό που λέμε ζώνη ασφαλείας για να αλλάξω; Είναι πάρα πολύ δύσκολο το να βγει κάποιος από τη ζώνη ασφαλείας του, είναι δύσκολη η αλλαγή για τους ανθρώπους» είπε η Πόπη Τσαπανίδου. Για να συμπληρώσει όμως «δεν σκέφτηκα να πω όχι. Ήμουν στη μέση και προς το ναι, από την πρώτη στιγμή. Είμαι 55 χρονών, έχω διαγράψει μια πορεία και, όταν ήρθε ο πρόεδρος και μου έκανε αυτήν την πολύ τιμητική πρόταση, σκέφτηκα ότι έχω ευθύνη απέναντι στα πράγματα, απέναντι στα κοινά, απέναντι στην χώρα ως πολίτης».

Περιγράφοντας τα κριτήρια της απόφασή της σημείωσε πως «ήρθε η ώρα να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την πολιτική ως κάτι που απευθύνουμε σε ανθρώπους που ξέρουν και να μπούμε και εμείς να φρεσκάρουμε λίγο, κρατώντας την εμπειρία των ανθρώπων που είναι χρόνια στην πολιτική, βάζοντας και εμείς το δικό μας λιθαράκι, ανοίγοντας λίγο την βεντάλια. Ένιωσα ότι έχω υποχρέωση, όχι μόνο να πάω να ψηφίσω. Όχι ρε παιδιά, “άσ’ το στους άλλους, όλοι ίδιοι είναι”. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Εγώ θα προσπαθώ να το επικοινωνώ όσο μπορώ γιατί το πιστεύω από την καρδιά μου και είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για το εάν συζήτησε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με τις τρεις κόρες της, η Πόπη Τσαπανίδου είπε χαρακτηριστικά: «Θα πω κάτι που δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιες οι κόρες μου. Πρώτα πήρα την απόφαση, πρώτα αποφάσισα ότι θέλω να το κάνω και ύστερα το συζήτησα. Πρώτα πήρα την ευθύνη του να αναλάβω την ευθύνη και στη συνέχεια το συζήτησα μαζί τους. Ως μονογονεϊκή οικογένεια, ως μητέρα τριών κοριτσιών που είναι πια γυναίκες, θα μπορούσαν να μου αλλάξουν άποψη, αλλά θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσουν πολύ».

- Διαφήμιση -

Έτσι κι αλλιώς «στήριξαν την απόφασή μου από την πρώτη στιγμή», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι κομματικοποιημένα τα παιδιά μου, είναι όμως πολιτικοποιημένα. Τα δυο εκ των τριών κοριτσιών ζουν στο εξωτερικό, γιατί δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Άρα πληρώνω και εγώ αυτό το τίμημα της δυσκολίας που αντιμετωπίζει μια οικογένεια».

Για το εάν υπάρει περίπτωση να την αλλάξει η πολιτική, υπενθύμισε: «Είμαι ενεργή στην κοινωνία από τα 16 μου, εκπαιδεύτηκα στην εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη σε εκείνη την ηλικία, δουλεύω ασταμάτητα από τότε. Έχω φάει πολύ ξύλο από τη ζωή. Έλεγα την ιστορία μου για να τονώσω τις γυναίκες που έχουν περάσει ίδιες καταστάσεις με μένα. Αν μου πεις ότι θα αλλάξω, ότι θα φύγω από το πώς υπήρξα και πώς είμαι σήμερα, ότι θα γίνω κάποια άλλη, θα πω πως δεν υπάρχει περίπτωση. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάζω, αλλά προς την κατεύθυνση που κινούμαι τώρα. Και εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεται αλλαγή και θα το συζητούμε να το αλλάξουμε μαζί»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θα απαιτήσει ο Μητσοτάκης την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ;

Φοβάται τις επιθέσεις ιδιαίτερα τώρα που η προεκλογική περίοδος είναι σε εξέλιξη; «Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου. Πρόσθεσε μάλιστα: «Εγώ ως άνθρωπος μπορώ να αντέξω αυτή την ιστορία που έχει ξύλο και ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο; Το δούλεψα πολύ με μένα και κατέληξα ότι έχω φάει τόσο πολύ ξύλο από την ίδια την ζωή, τόση πολλή ουσιαστική δυσκολία, την απόγνωση του πώς θα ζήσω, πώς θα τα βγάλω πέρα, πώς θα μεγαλώσω τα παιδιά μόνη μου όταν το αύριο δεν έχει προοπτική. Το να μου την “πέσουν” για κάτι που είπα λάθος -ξέρεις εγώ δίνω δικαίωμα στο λάθος, απλά να βγεις μετά και να πεις “συγγνώμη”- το να φάω “ξύλο”, δεν θα με βαρύνει ως άνθρωπο. Δεν θα μου αρέσει, αλλά δεν θα με επηρεάσει και ως προσωπικότητα.  Έχω ατσαλώσει πολύ και παράλληλα έχω γίνει τόσο εύπλαστη, γιατί η ζωή το απαιτεί αυτό. Μέσα από τις δυσκολίες, το ατσάλι γίνεται μετά νερό. Άρα εγώ είμαι τώρα σαν νερό. Δώσε γροθιά στο νερό. Τι θα πάθει;».

Τι θέλει να απομείνει από την πορεία της στην πολιτική; «Θα δώσω την ίδια απάντηση που έδινα και στα θέματα της δουλειάς. Κλείνοντας και αυτόν τον κύκλο πια [της δημοσιογραφίας] έχω κάνει πια τον απολογισμό του τι μού ‘μεινε από την δημοσιογραφία. Αυτό που θέλω να μείνει από την όποια πορεία υπάρξει -δεν ξέρω τι θα υπάρξει στο μέλλον, μπορεί να είναι ένα πυροτέχνημα, ξέρει κανείς τι επιφυλάσσει το αύριο;- είναι να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο που ήταν αληθινός, ειλικρινής και τους έλεγε την αλήθεια. Και μέσα από την δουλειά μου στη δημοσιογραφία μου έμειναν αυτά και το ότι κέρδισα φίλους. Αυτά μετράν για μένα» απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

- Διαφήμιση -

Για το εάν θα ήθελε να είναι υποψήφια για την Βουλή, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως «θα ήταν μια ακόμα τιμητική πρόταση, από αυτές που με φέρνουν αντιμέτωπη με τον ίδιο μου τον εαυτό και το αν μπορώ να ανταπεξέλθω πραγματικά σε αυτό που βλέπεις σε μένα και μου εμπιστεύεσαι. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Βγήκα πολύ πρόσφατα από μια δυνατή πρόταση, πρώτη φορά εμφανίζομαι εδώ δημόσια. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το σκεφτώ».

«Οι άνθρωποι που έχω συναντήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την δημοσιογραφία είτε ο κόσμος που έχω συναντήσει εκεί, είναι άριστοι άνθρωποι. Άνθρωποι “doers”, που δεν το διαφημίζουν, έχουν περγαμηνές, πτυχία, που δεν τα διαφημίζουν και είναι απίστευτοι στην αποτελεσματικότητά τους, χωρίς να το διαφημίζουν. Και επειδή βαρέθηκα την διαφήμιση την τζούφια και με νοιάζει λίγο η πράξη, αυτοί οι άνθρωποι εκεί μου αρέσουν» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα