Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακό: Η κυβέρνηση καταλύει το κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης

Ως κατάλυση του δημοκρατικού και κοινωνικού κεκτημένου της μεταπολίτευσης βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και δεσμεύεται πως μία αυριανή προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα το καταργήσει επαναφέροντας την κοινωνία σε κατεύθυνση κοινωνικής συνοχής.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζί με τα συνδικάτα στην συγκέντρωση της Πέμπτης με το σύνθημα πως «δεν θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της εργασιακής ζούγκλας που οραματίζονται».

- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντάται σήμερα με νέους εργαζόμενους από χώρους που θεωρούνται επισφαλείς ως προς τα εργασιακά, ενώ χθες ως γνωστόν είχε συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατά την οποία διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου.

Κατά τις πληροφορίες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει το πρωί σε δρώμενο μπροστά στη Βουλή για να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή της στα εργασιακά, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί αύριο (Πέμπτη) ημέρα γενικής απεργίας επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία απέναντι στο νομοσχέδιο-ολετήρα της κυβέρνησης. Από την Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες βεβαίως και διάφορες μικρές ρωγμές που εμφανίζονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καθώς κάποιοι βουλευτές όπως η κ. Άννα Ευθυμίου εκφράζουν αντιρρήσεις για ρυθμίσεις και αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της ΝΔ

Κατά τ’ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει στο θέμα των χρεών της Νέας Δημοκρατίας καθώς από τις πρώτες απαντήσεις του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαιώνεται ότι «αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 στρατηγικό κακοπληρωτή στη χώρα, αφού συνειδητά συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμία επίπτωση αυγατίζοντας συνεχώς τα χρέη της και φεσώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους».

Η Κουμουνδούρου θα πιέσει προς την πλευρά του πρωθυπουργού ώστε να δώσει απαντήσεις στη Βουλή για τα γαλάζια χρέη και μάλιστα στελέχη της θυμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει πως θα μπει τάξη στα χρέη και ότι κάθε χρόνο θα συγκεντρώνεται για την αποπληρωμή τους και 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τις εισφορές των μελών του κόμματος. Αντί αυτού, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Νέα Δημοκρατία δεν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το 50% της κρατικής χρηματοδότησης που πηγαίνει αυτομάτως για την αποπληρωμή των χρεών σύμφωνα με νομοθετικό πλαίσιο που πέρασε η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης που πουλάει δήθεν επιτελική επάρκεια στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, παρέλαβε τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες στα 216 εκ. ευρώ και τα έχει εκτοξεύσει στα 342 εκ. ευρώ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι αυτά δεν θα εξοφληθούν ποτέ αφού οι τόκοι των χρεών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ξεπερνώντας σε ετήσια βάση τα 35 εκατ. ευρώ.

«Περιμένουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην κρυφτεί εκ νέου αυτή τη φορά ως κοινός μπαταχτσής οφειλέτης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα