ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Συνωμότησε με Σαμαρά για να αποτρέψει την εκλογή Μεϊμαράκη

-

Ανακοίνωση κατά την οποία εκτοξεύει κατηγορίες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την διαδικασία της εκλογής προέδρου στη ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για συνωμοσία του πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για να αποτραπεί η «σίγουρη» εκλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της ΝΔ χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ` ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

Η άρνηση του Τσίπρα για εκλογή από τη βάση

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως απάντηση στην αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατίας η οποία έκανε λόγο για άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να εκλέγεται από τη βάση του κόμματος.

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”.

Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους.

Ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”…

Σε αντίθεση με την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο.

Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τι είναι προοδευτικό και τι όχι».

SourceEthnos.gr