Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Τζανακόπουλος σε Γεωργιάδη: «Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;»

Πληρωμένη απάντηση επεφύλαξε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αφού ο υπουργός Ανάπτυξης αντί να απαντήσει στις τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, άρχισε τα φληναφήματα περί εραστών του Μάο και του Στάλιν που δεν δικαιούνται να μιλάνε για υποκλοπές ενώ αναφερόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι έχουν κόψει κάθε σχέση με τη δημοκρατία και ότι «σας βλέπει η δημοκρατία και ντρέπεται».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» για τον Γκορμπατσόφ, επιτιθέμενος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και λέγοντας ότι όταν θαυμάζεις το σοβιετικό καθεστώς δεν δικαιούσαι να μιλάς για υποκλοπές.

- Διαφήμιση -

«Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;», ήταν η σκληρή  απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν θαυμαστής του δικτάτορα Παττακού και μάλιστα αλληλογραφούσαν. «Σας βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είστε χουντικός, θαυμαστής της χούντας και μιλάτε;» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι δεν είναι θαυμαστής του Παττακού και ότι δεν αλληλογραφούσαν παρά μόνο του… έστελνε γράμματα ο χουντικός.

Η μετωπική σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μετ΄επιτάσεως δήλωσε ότι εάν πρέπει η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, θα τα παρακολουθεί, δίνοντας άφεση αμαρτιών στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και μη μπορώντας να απαντήσει στο ποιος θα ελέγχει την ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του επεσήμανε ότι το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης πως «προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη» και ότι «έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς», όπως χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη το Spiegel.

Πηγή: Avgi.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα