Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε έχει ήδη τελειώσει και ακόμα δεν το γνωρίζει ακόμη», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς.

- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον πρωθυπουργό ότι έχει τελειώσει πολιτικά και πως το χειρότερο είναι ότι ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν όπου όλα πάνε καλά.

Κλεισμένος σε προστατευτική γυάλα αυλοκολάκων ο πρωθυπουργός

«Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της μέσα στην πανδημία», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες που χάσανε τους δικούς τους στο Μάτι, γιατί εσείς προσωπικά, κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί για να σκαρφαλώσετε στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη από τη δημοκρατική κάθαρση των εκλογών

Από τη δημοκρατική κάθαρση των εκλογών, προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη για τα τελευταία κατορθώματά σας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που απολαμβάνουν «δημοσκοπική άνοιξη» δεν θέλουν εκλογές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν καταστρέφεται τις επιδιώκει με κάθε τρόπο.

- Διαφήμιση -

«Μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την εικονική που θέλετε να επιβάλλετε;» πρόσθεσε.

«’’Γερούν γερά’’ φωνάζατε. Θυμάστε;

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνέχιζε, έβγαλε τη χώρα από τη χαράδρα της χρεοκοπίας ενώ όταν επιχείρησε να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, «εσείς συμμαχήσατε ανοιχτά με τους τοποτηρητές».

«”Γερούν γερά” φωνάζατε. Θυμάστε; ”Πάρτε τα λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες” έλεγαν τα στελέχη σας στα κανάλια», πρόσθεσε.

Μήπως κυβερνούν τη χώρα οι «Φουρθιωτηδες»;

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του υπόδικου παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, θέτοντας σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό.

- Διαφήμιση -

«Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι ‘’Φουρθιωτηδες’’; Γιατί ξέρετε κάτι; Είναι η πρώτη φορά, δεν πρέπει να υπήρξε άλλη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον κ. Φουρθιώτη, διαπραγματεύονταν μαζί του νομοθετικές παρεμβάσεις και ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν γνώριζε ή αγνοούσε όλα αυτά τα περιστατικά.

«Ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Ο κ. Φουρθιώτης έχει στο χέρι εσάς και το ερώτημα είναι γιατί;», δήλωσε και πρόσθεσε ότι εάν δεν έχει μια σοβαρή απάντηση να δώσει ο πρωθυπουργός, η μόνη αντίδραση αξιοπρέπειας είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Πηγή: Gazzettaplus.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα