Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Πάτσης: «Ολη η Ελλάδα ήξερε τι έκανα – Σωστή η απόφαση Μητσοτάκη»

Ολόσωστη χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ανδρέας Πάτσης. Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Γρεβενών επιβεβαίωσε πως διαγράφηκε και από το κόμμα και σχολίασε για την απόφαση του πρωθυπουργού πως: «Οταν δίνει τις μάχες του σε πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, δεν μπορεί να αφήσει μια ατζέντα νοσηρού κλίματος που προσπαθεί να δημιουργήσει η αντιπολίτευση και ο κ. Πολάκης». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πάτσης χαρακτήρισε νόμιμες όλες του τις ενέργειες ενώ επανέλαβε πως όλα αυτά ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή λέγοντας πως και το κόμμα ήξερε ποιος είναι και τι δραστηριότητες έχει, όταν τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια. «Δεν παρουσιάστηκα ξαφνικά. Νομίζετε πως ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στις τάξεις του; Ολη η Ελλάδα ήξερε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Ολοι γνώριζαν την δράση μου», είπε ο κ. Πάτσης, λέγοντας πως είναι «άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος».

- Διαφήμιση -

Η ΝΔ βάζει πλάτη στην εταιρία που εμπορεύεται το Predator

Συνεχίζοντας απάντησε πως «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε «αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

«Δάνεια που δεν μπορούσε να εισπράξει η τράπεζα»

Αναφορικά με την εταιρεία του και τα δάνεια που αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς είπε πως: «Αγόρασα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους 60 εκατ μέσω εταιρίας με τίμημα 4 εκατ ευρώ με απόλυτα νόμιμο τρόπο». Ανέφερε πως ουσιαστικά αυτά τα δάνεια –καταναλωτικά και κάρτες– ήταν «χαμένα» για την τράπεζα ενώ αποκάλυψε πως η ίδια η Πειραιώς ζήτησε τη σύσταση της εταιρείας ενώ επίσης η ίδια τράπεζα προχώρησε στον δανεισμό της. «Αυτή είναι η μία και μοναδική συναλλαγή που έκανε αυτή η εταιρεία. Αυτή η εταιρεία είχε μια οδηγία, να μπει σε διαδικασία τηλεφωνικής όχλησης, σε ενημέρωση των ανθρώπων αυτών, να κάνει μια προσφορά για μείωση του ποσού κατά 60% και πάνω και αν υπήρχε κάποια εξόφληση, μπορούσαν να πάρουν και απόδειξη εξόφλησης του δανείου οι άνθρωποι» είπε.

Ο Ανδρέας Πάτσης αρνήθηκε πως έχουν γίνει από την εταιρεία του πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω οφειλών, επιμένοντας πως «επιστολές στέλνονταν στους οφειλέτες, εξώδικα δεν μπορούσαν να σταλούν, εξώδικα είχε στείλει ήδη η Τράπεζα».

Τζανακόπουλος σε Γεωργιάδη: «Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;»

Οι αμοιβές από τα ΕΛΤΑ

- Διαφήμιση -

Αναφορικά με τα χρήματα από τα ΕΛΤΑ σημείωσε πως οι συνεργασίες ήταν από το 2020 ενώ είπε πως πριν από δέκα μήνες είχε γίνει ερώτηση στη Βουλή. «Για την συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου», απάντησε. Συνέχισε λέγοντας «συμβάσεις δεν έχει υπογράψει το γραφείο μου με κανένα νοσοκομείο. Προβλέπεται όμως πουθενά αναστολή του δικηγορικού επαγγέλματος; Ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε οργανισμούς, όπως τα ΕΛΤΑ ήταν κάτι νόμιμο, όπως νόμιμο είναι και πως έχω τρεις εταιρείες με έδρα στην Κύπρο».

Σχετικά με το ύψος της αμοιβής του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ, που όπως είπε αποτέλεσμα συμφωνίας, ο κ. Πάτσης υποστήριξε πως οι 800.000 ευρώ αποδόθηκαν απευθείας στην ξένη εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, για αυτήν και για άλλες υποθέσεις, λέγοντας πως η δική του αμοιβή είναι αποτέλεσμα διμερούς συμφωνίας με την ξένη εταιρεία, λέγοντας πάντως ότι από την συμφωνία με τα ΕΛΤΑ το ποσό που εκείνος εισέπραξε ήταν μικρότερο από τις 180.000 ευρώ που αναφέρονται σε καταγγελίεςκαι δημοσιεύματα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα