Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Δόγμα Άδωνη: Στη φυλακή όσοι με πείραξαν

Τον ολισθηρό δρόμο του ακροδεξιού ρεβανσισμού φαίνεται να είναι υποχρεωμένος ν’ ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας στο μέλλον την αποκατάσταση του κεντρώου του προφίλ.

Ακολουθεί έναν πρωτοφανή διωγμό απέναντι σε όσους επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και με ταχείς και βίαιους ρυθμούς στήνει ένα κράτος της ακροδεξιάς, αφού οι κινήσεις του εξυπηρετούν το νούμερο ένα σήμερα στη Νέα Δημοκρατία που είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

- Διαφήμιση -

Έτσι φτάσαμε στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Όταν η  συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Βουλή, παραξένεψε όλους πως ο εισαγγελέας δεν αναφερόταν στον Πολάκη με την ιδιότητά του υπουργού,αλλά μόνο με αυτή του βουλευτή. Φαίνεται, τελικά, ότι αυτή η παράλειψη μόνο τυχαία δεν ήταν, γιατί ακριβώς εκεί στάθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και παρέπεμψαν την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια, ώστε να μην πραγματοποιηθεί προανακριτική στη Βουλή και κανένας Έλληνας να μην έχει την δυνατότητα να δει και να μάθει. Όλες τις πληροφορίες θα μας τις δίνει ο ΣΚΑΪ και τα εντελλόμενα κανάλια. Ο Άδωνις  Γεωργιάδης παίρνει λοιπόν την εκδίκηση του από τον Παύλο Πολάκη, διά χειρός Μητσοτάκη.

Το ημερολόγιο του ρεβανσισμού, το οποίο έχει ανοίξει η Νέα Δημοκρατία θα την αποτραβήξει σταδιακά από την κεντρώα της γραμμή, θα την οδηγήσει στην ακροδεξιά ρητορική του Άδωνη και του ΛΑΟΣ, ενώ μόνο πόντους θα χαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά απ’ όλη αυτή την καταιγίδα έχει απολέσει ελάχιστο μέρος της δύναμης του. Ένα κόμμα του 32% σε μία περίοδο κρίσης είναι η εν δυνάμει επόμενη κυβέρνηση. Κάθε λόγο λοιπόν έχουν να χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ από την τακτική αυτή, ενώ πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μιλούν και για άνθρωπο εντός της Κουμουνδούρου, ο οποίος καταγράφει ανά ημέρα τις κινήσεις ρεβανσισμού που γίνονται σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό. Περιμένουν την σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πραγματικότητα γύρω στον Οκτώβρη, ενώ πιστεύουν ότι η φόρα με την οποία ο νέος Πρωθυπουργός εξαγγέλλει διάφορα μοιάζει με φόρα πυραύλου που εκτοξεύεται στο άγνωστο.

Οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούν ν’ απεγκλωβίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την ακροδεξιά παγίδα στην οποία τον οδηγούν να πέσει και του ζητούν να φανεί πραγματικά υπεράνω και ενωτικός και να μην βγάζει αυτή την εκδικητικότητα και την μικροψυχία, η οποία καθώς λένε δεν είναι του χαρακτήρα του. Είναι όμως φανερά εγκλωβισμένος στις απαιτήσεις του αντιπροέδρου του και φαίνεται διατεθειμένος να χάσει το ενωτικό του προφίλ προκειμένου να ικανοποιήσει την αλαζονική συμπεριφορά του, η οποία τώρα κάθεται και πάνω σε υπουργική καρέκλα.

Από την άλλη μεριά η Φώφη Γεννηματά, το επίσημο πλέον τσιράκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάθεται σε περίοπτη θέση στη Βουλή, δίπλα στον κολλητό της, χωρίς η ίδια να απορεί με ποιο ποσοστό και ποια φόντα βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον νέο πρωθυπουργό.

Η ξανθιά κουμπάρα των συμφερόντων«η κομμώτρια της Τρικούπη» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι εχθροί της εντός κόμματος, τρέχει πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα προσποιείται και την τάχα σκληρή και αντικειμενική. Η Ελληνική Λύση και ο Βελόπουλος σιγοντάρουν τη Νέα Δημοκρατία. Ο Βελόπουλος ήρθε για ν’ αντικαταστήσει τον Άδωνη στο μέλλον, γιατί είναι σίγουρο ότι σε κάποια στροφή αυτού του δρόμου ο Άδωνις θα πεταχτεί έξω. Στην Κουμουνδούρου τρίβουν τα χέρια τους.

- Διαφήμιση -

Ο Μητσοτάκης θα έκοβε το κάπνισμα παντού και τελικά το έκοψε στους δημόσιους χώρους. Στον Ευαγγελισμό δηλαδή και στο Ιπποκράτειο. Εκεί όπου ήταν κομμένο εδώ και χρόνια. Ούτε μπουζούκια πείραξε, ούτε κέντρα, ούτε εστιατόρια, ούτε μαγαζιά.

Τα μεγαλεπήβολα λόγια αρχίζουν να μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια. Επίσης, οι μπουλντόζες δεν πρόκειται να μπουν στο Ελληνικό ούτε μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου. Όπως επίσης και οι φορολογικές μειώσεις αρχίζουν να στενεύουν.

Το οριζόντιο 30% στον ΕΝΦΙΑ έγινε και 20%, έγινε και 10%.

Οι προσδοκίες αρχίζουν να χαμηλώνουν, το προφίλ της κεντρώας ενωτικής παράταξης πάει στο καλάθι των αχρήστων και ο ρεβανσισμός θα ταΐσει το αντιπολιτευτικό θηρίο του 32%.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα