Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Εξοργισμένοι οι Τούρκοι με τον Χαρδαλιά για φωτογραφία του με φόντο… τα τουρκικά παράλια

Τίναξαν τη… μπάνκα τουρκικές εφημερίδες, αποκαλώντας τις Οινούσσες… «κατεχόμενο» από την Ελλάδα τουρκικό νησί και κατηγορώντας τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για φωτογραφία του με φόντο την… Σμύρνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

«Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς «πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».

- Διαφήμιση -

Στο ίδιο παράλογο κλίμα και η Γενί Σαφάκ, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη».

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος χαρδαλιας, βρέθηκε πρόσφατα στα ακριτικό επιτηρητικό φυλάκιο των Οινουσσών, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21». Ο ίδιος φωτογραφήθηκε με αξιωματικούς και οπλίτες, έχοντας μπροστά τους την ελληνική σημαία.

tourkoi-xardalias-5

Tα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις του πρώην Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχη εν αποστρατεία Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστήριξε πως: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος και το καθεστώς αποστρατικοποίησης» που -σύμφωνα με τον ίδιο- προβλέπονται με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η χώρα μας «δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους». Θέση που εξέφρασε και επίσημα πρόσφατα στον ΟΗΕ η Τουρκία.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα