Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες ενώ αναμένεται να επιβληθεί όριο στις αναλήψεις που θα γίνονται από τα ATM.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύριο Δευτέρα να υπάρξει τραπεζική αργία, ενώ θα παραμείνει κλειστό το χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας, ενώ όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha θα υπάρξει και σχετική νομοθετική παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι από λεπτό σε λεπτό αναμένεται διάγελλμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ήταν να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες για αύριο Δευτέρα και αναμένεται η απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο ώστε να λάβει τη μορφή νομοθετικής παρέμβασης.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει για αύριο Δευτέρα τις τράπεζες προκειμένου να αποτρέψει μία οικονομική κατάρρευση.
Νωρίτερα συνεδρίασε και η Ομοσπονδία Τραπεζικών Υπαλλήλων η οποία με προτάσεις ζήτησε από την ΤτΕ τη λήψη μέτρων προκειμένου μα διασφαλιστεί η ομαλότητα των συναλλαγών.
