Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας στη Βουλή: Μομφή κατά της κυβέρνησης εμείς κάνουμε κάθε μέρα

«Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμείς κάνουμε κάθε μέρα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα νομοσχέδια που έρχονται. Μομφή μας είναι επίσης οι αγώνες των εργατών, των φοιτητών και των μαθητών. Εδώ και τρεις μέρες ακούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για την αποτυχία του επιτελικού κράτους.

Συμφωνούμε σε όλα μαζί τους, μόνο που δε λένε και αυτοί ότι όλα αυτά που περιγράφουν, είναι γνωρίσματα κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης που έχει περάσει από αυτό εδώ τον τόπο, μεταξύ των οποίων και της δικής τους», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ με την προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία.

- Διαφήμιση -

Και συνέχισε: «Εμείς θα επιμένουμε να αναδεικνύουμε τον ταξικό χαρακτήρα αυτού του κράτους. Δεν θα ξεπλύνουμε την κυβέρνηση από τις εγκληματικές ευθύνες της, πετώντας την «μπάλα» σε επιμέρους αστοχίες και επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει δόγμα την ατομική ευθύνη, που ανάλογα με την περίσταση λέει στον κόσμο “φύγετε για να σωθείτε”, όπως το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, και την άλλη τους τους λέει “μείνετε στα σπίτια σας για να σωθείτε” από τον χιόνια και την κακοκαιρία. Η Αττική Οδός έχει χρυσοπληρωθεί από τους εργαζόμενους που πάνε και έρχονται στις δουλειές τους αλλά δεν ανταποκρίθηκε όταν ξέσπασε η κακοκαιρία».

Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της παρούσας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για χείρα βοηθείας προς τον κ. Μητσοτάκη από την Κουμουνδούρου. «Όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον λέγονται σύμμαχοι», είπε με νόημα.

Συνέχισε δε υποστηρίζοντας πως «όσο υπάρχει ιδιωτική επιχειρηματική δράση στην υγεία, τόσο ο τομέας αυτός θα καταρρέει» ενώ έκανε λόγο και για τη διάλυση κάθε έργου πολιτικής προστασίας κατά των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των άλλων φυσικών καταστροφών. «Τα έργα αυτά όμως δεν είναι ελκυστικά για την κυβέρνηση, γιατί σε αυτά δεν μπορούν να μπουν διόδια» υποστήριξε.

Και κατέληξε: «Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή. Έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή που θα γκρεμίσει το παλιό και το σάπιο για να χτίσει το νέο, το καινούργιο, με τον ίδιο τον λαό κυρίαρχο. Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από άλλους. Το σύνθημα του κόμματος μας είναι, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, οικοδομώντας το δικό του κράτος, το κράτος του λαού. Καλούμε τους πάντες στον αγώνα της ανατροπής, με το ΚΚΕ».

Πηγή: Newsbeast.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα