Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρουσίασε γιο βιομηχάνου ως νέο που γύρισε στην Ελλάδα γιατί η ΝΔ άλλαξε τη χώρα

Μία παράπλευρη εκδήλωση του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο δίνει ένα εξοργιστικό παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται το Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πολιτικό λόγο και την επικοινωνία με την νέα γενιά που προσπαθεί να βρει αξιοπρεπή εργασία με αποδοχές που να εξασφαλίζουν την διαβίωσή της.

Στο πάνελ βρίσκονταν νέα παιδιά, ο Κ. Μητσοτάκης και η συντονίστρια της εκδήλωσης, που παρουσιάζοντας τελευταίο τον «Παύλο», είπε ότι «έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του, είναι πολύ ελπιδοφόρο».

- Διαφήμιση -

Ο Κ. Μητσοτάκης και πάλι παρουσίασε μία δική του εικόνα για την Ελλάδα που προσελκύει Έλληνες και ξένους εργαζόμενους επειδή έχει «καλές συνδέσεις, γρήγορο internet, καλούς δρόμους, καλά νοσοκομεία, καλά σχολεία». Το προφανές ψεύδος αυτής της δήλωσης, για τη χώρα με τις υπέρογκες χρεώσεις των χαμηλότερων ταχυτήτων internet στην ΕΕ, του αποψιλωμένου συστήματος Υγείας χωρίς προσλήψεις και χρηματοδότηση, των σχολείων χωρίς προσλήψεις και με container στα προαύλια αντί κανονικών αιθουσών», είναι το σύνηθες. Υπάρχουν όμως μια σειρά από άλλα, πολύ πιο προκλητικά ψεύδη, υπό τη μορφή μισής αλήθειας, μπροστά στους συνομιλητές και ακροατές του πρωθυπουργού.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Παύλο είπε ότι «επέλεξε να γυρίσει», επειδή είδε ότι «πια» μπορεί να έχει «τις ευκαιρίες που του αξίζουν» και οι εταιρείες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προσλαμβάνουν νέα παιδιά που «πολλές φορές καλά-καλά δεν καταλαβαίνουν».

Τι δεν είπε; Ότι ο Παύλος δεν είναι το παιδί ενός απλού Νεοδημοκράτη, αλλά γιος των Πέτρου Σεπετά και Μαρίας Θεοχάρη, ιδρυτών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και ιδιοκτητών της Βίκος. Το επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων η κ. Θεοχάρη σε ανάρτηση όπου περιγράφει πώς οργανώθηκε το TedX Youth στα Ιωάννινα. Ο Παύλος Σεπετάς δηλαδή, είχε την τύχη να γεννηθεί σε μία ήδη «φτασμένη» οικογένεια επιχειρηματιών, αξιοποίησε τις οικονομικές δυνατότητές της και σπούδασε στο αντικείμενο που απαιτεί η επιχείρηση για να αναλάβει ευθύνες σε αυτήν αποτελώντας την επόμενη γενιά. Ευχή όλων είναι να επιτύχει επιχειρηματικά και να έχει πλούσια δράση και στο κοινωνικό πεδίο, ωστόσο σίγουρα οι γονείς του προσλαμβάνοντάς τον δεν του προσέφεραν τις «ευκαιρίες που του αξίζουν» ούτε δυσφόρησαν ιδιαίτερα όταν επειδή είναι νέος «καλά-καλά δεν τον καταλαβαίνουν».

Κατά τον Κ. Μητσοτάκη όμως, «ο Παύλος επέλεξε, αφού σπούδασε στο εξωτερικό στο Georgia Tech, από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, να γυρίσει στον τόπο του, γιατί φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν … επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή … οι επιχειρήσεις μας πια αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε σε ένα βαθμό εξειδίκευσης και απόκτησης στελεχών με γνώσεις τόσο προχωρημένες, για να επιβιώσουν και να διακριθούν … είναι δύσκολο για τη δικιά μας γενιά να προσλαμβάνει νέα παιδιά που μπορεί πολλές φορές καλά-καλά να μην τα καταλαβαίνουμε … συγχαρητήρια πραγματικά για αυτά τα οποία κάνεις», είπε απευθυνόμενος στον νεαρό ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια τα βλέπει φυσιολογικά όλα αυτά, καθώς όπως φαίνεται η αντίληψή του δεν ξεπερνά τα βιώματά του. Γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, περίμενε απλώς την σειρά του για να αναλάβει την αντίστοιχη οικογενειακή επιχείρηση. Βέβαια, η Βίκος πληρώνει τους εργαζόμενους και τους μετόχους της από τα έσοδα και βγάζει και κέρδη, ώστε ο Παύλος να δώσει στο μέλλον και στα παιδιά του τις ίδιες ευκαιρίες. Αντίθετα, το από πού αντλεί η οικογενειακή επιχείρηση Μητσοτάκη ώστε να φροντίζει κατά τον ίδιο τρόπο για τα δικά της τέκνα είναι μια συζήτηση…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό τμήμα της εκδήλωσης εδώ:

- Διαφήμιση -

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα