Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Μαίνεται πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Novartis και «παρακράτος»

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ λόγω των εξελίξεων για την υπόθεση Novartis και των δημοσιευμάτων περί «παρακράτους» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολτικά, o Πάνος Καμμένος με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρονται να συζητούσαν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα για τη σύλληψη των εκδοτών και διευθυντών της εν λόγω εφημερίδας.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα, βάσει διαλόγων που δημοσίευσαν τα «Παραπολιτικά», ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε επικοινωνία του με έναν εκ των διευθυντών της εφημερίδας.

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, μην μετατρέπετε τη πολιτική ζωή σε βούρκο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες

Σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του  στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο».

Παράλληλα, μίλησε για καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας και πρόσθεσε: «αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω».

Όσον αφορά το θέμα Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Χθες για παράδειγμα, βγήκε μια είδηση κόλαφος για την υπόθεση της Novartis. Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογώντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων και δέχθηκε να πληρώσει στο Αμερικανικό δημόσιο 310 εκ ευρώ. Και αντί η είδηση να είναι ότι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η Novartis, αντί η είδηση να είναι τα 310 εκ για τη διαφθορά και τις μίζες την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά: Συμβιβάστηκε η Novartis δεν υπάρχει πια σκάνδαλο… Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι : Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Αφού καταλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκης τακτικές του παρελθόντος είπε: «Σας μιλώ ειλικρινά, δεν φανταζόμουν ούτε εγώ ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε καταφέρει τόσο μεγάλο πλήγμα στις προοπτικές μιας χώρας, την οποία για πέντε χρόνια, παλέψαμε να βγάλουμε από μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση…Ήταν λοιπόν λογική εξέλιξη, να φτάσουμε σήμερα εδώ. Με μια κυβέρνηση να ανακοινώνει 16% ύφεση για το τελευταίο τρίμηνο και 10, 11, 12% – ποιος ξέρει- για το έτος, χωρίς όμως να αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη για αυτό. Νούμερα ασύλληπτα, που δεν είδαμε ούτε στα πρώτα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Και πέρα από τα νούμερα, ποια είναι σήμερα η εικόνα στη χώρα; Επιχειρήσεις που επιχειρούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς καμία στήριξη και χωρίς ρευστότητα. Επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν καν μετά το lockdown και χιλιάδες άλλες που δίνουν μάχη για να μην έχουν την ίδια τύχη το χειμώνα. Νησιά άδεια. Εργαζόμενοι που απολύονται ομαδικά. Νοσοκομεία που βαράνε διάλυση, αφήνοντας ακόμα και μικρά παιδιά στο έλεος του Θεού».

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Αντί να απολογηθεί, ζητάει και τα ρέστα

- Διαφήμιση -

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα απάντησε η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον «να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών».

«Αντί να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Ν. Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, κατά της κυβέρνησης, ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Έλληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί», ανέφεραν κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος.

Καμμένος: Ο Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη ισχυρίστηκε, αλλιώς θα προσφύγω στη δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος προέβη σε γραπτή δήλωση αναφερόμενος στον Δ. Παπαγγελόπουλο με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές – προφανώς – θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.

Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

- Διαφήμιση -

Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα