Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Δώστε μας τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας

Μετά το χθεσινό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα νέο μήνυμα προς τους αναποφάσιστους νεοδημοκράτες, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Βασικό επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη και προς τους πασοκογενείς, αλλά και προς τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες που φλερτάρουν με την ψήφο διαμαρτυρίας, είναι ο κίνδυνος σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων” όπως την αποκαλεί η Νέα Δημοκρατία.

- Διαφήμιση -

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί μάλιστα τη φράση “πολιτική τερατογένεση” για να συσπειρώσει την εκλογική βάση του 2019. Αυτο τον όρο χρησιμοποίησε μετά τις Μυκήνες και κατά την επίσκεψη του στο Ναύπλιο, όπου συνομίλησε με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης να τον υποδεχτούν.

“Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη κάλπη της Μεταπολίτευσης και το λέω αυτό διότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, την οποία κάποιοι ψήφισαν, ενώ είχαν φροντίσει να εκλεγούν με την ενισχυμένη αναλογική, μόνο και μόνο για να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα της χώρας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Και για να αποτρέψουμε οποιοσδήποτε σενάριο «πολιτικής τερατογέννεσης» – για να το πω με απλά λόγια, μία «κυβέρνηση των ηττημένων», την οποία βλέπω ότι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχουν ανακαλύψει ως σενάριο για να δικαιολογήσουν τη βεβαιότητά τους ότι θα χάσουν τις εκλογές – για να αποτρέψουμε, λοιπόν, ένα τέτοιο σενάριο που ξαφνικά θα φέρει μαζί τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Βαρουφάκη, ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη, στη μόνη κάλπη της 21ης Μαΐου”.

Η Θεσσαλονίκη έδειξε το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: “Σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και μπορεί σήμερα να είναι ολίγον δυσαρεστημένοι, τους ζητώ να δουν τη μεγάλη εικόνα. Τους ζητώ να δουν πού βρισκόταν η χώρα το ’19 και πού βρίσκεται σήμερα. Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.”

- Διαφήμιση -

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε εξάλλου ότι: “Το 2019, όταν σας κοίταξα στα μάτια και σας ζήτησα να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας, δεν σας υποσχέθηκα θαύματα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και εφαρμογή ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου προγράμματος.

Και σήμερα, με ήσυχη τη συνείδησή μου, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω: ναι, αυτή μου τη δέσμευση την έκανα πράξη. Γι’ αυτό και τώρα, ενόψει αυτής της νέας εκλογικής αναμέτρησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι πολίτες στα κεντρικά προεκλογικά διλήμματα θα απαντήσουν με κρίση και έχοντας στο μυαλό τους και το ατομικό τους συμφέρον αλλά και τη συλλογική ευημερία.”

Υποστήριξε επίσης ότι: Είναι πολύ απλά τα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές: Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ευημερίας, να πηγαίνουμε μπροστά σταθερά ή αν θα πάμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε σε μια πολιτική η οποία μειώνει τους φόρους και τις εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με αυστηρότητα ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων και μιας θάλασσας που για κάποιους δεν είχε καν σύνορα. Αν θα εξακολουθούμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, να διεκδικούμε για τα εθνικά συμφέροντα πρόσθετους πόρους, να συμμετέχουμε ως πρωταγωνιστές στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συνομιλιών ή αν θα ξαναγίνουμε ουραγοί και επαίτες της Ευρώπης.”

Ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε “τους αντιπάλους μας να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα” και κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το έργο της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης διακυβέρνησης.

“Να θυμηθούν οι πολίτες πώς ήμασταν το 2019, να θυμηθούν οι πολίτες τι έταζαν κάποιοι το 2015, πως μας έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και μας βύθισαν πιο βαθιά σε ένα τρίτο μνημόνιο, τσάκισαν τη μεσαία τάξη σε φόρους”, είπε και διερωτήθηκε ποιον πρέπει να πιστέψουν σήμερα οι πολίτες.

- Διαφήμιση -

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επισης το ΣΥΡΙΖΑ ότι τάζει ένα πακέτο παροχών το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων ετών. “Και οι ίδιοι ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Και ο μόνος λόγος που τα τάζουν είναι γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό τους είναι πολύ εύκολο να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα”, σχολίασε.

Πηγή: News247.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα