Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Ως υποκινητή της οργής των πολιτών και των όποιων διαδηλώσεων γίνονται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφοντας το γάντι στον κ. Μητσοτάκη που εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη αποδίδοντας τεράστιες ευθύνες  και στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την βία που ασκήθηκε σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα για το κορoνοπάρτι στην υπηρεσία την Τσικνοπέμπτη και απέδωσε σε προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης το αίτημα για σύσταση προανακριτικής εις βάρος του Ν. Παππά.

- Διαφήμιση -

Σημειωτέον πως δεν υπήρξε κεντρικό κάλεσμα από την Κουμουνδούρου για την σημερινή συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη παρά μόνο από την τοπική οργάνωση μαζί με άλλες οργανώσεις και φορείς της περιοχής μετά τα έκτροπα της προηγούμενης Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνει με ανακοίνωσή του ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του «αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία». Για την Κουμουνδούρου “η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του” ξεσηκώνουν τους πολίτες σε κινητοποιήσεις εν μέσω lockdown, καθώς όπως τονίζει άφησε τα νοσοκομεία ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές χωρίς στήριξη και “τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει λέγοντας πως όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου συνδέει την δεινή πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση όπως λέει και με την σημερινή αίτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του πρώην υπουργού Ν. Παππά αναφορικά με ισχυρισμούς του επιχειρηματία Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. “Πρόκειται για κίνηση πολιτικής απελπισίας” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κάνοντας λόγο για αντιπερισπασμό που δεν θα σταματήσει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και ο οποίος συνδέεται με την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας.

Επίσης, κι ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την αστυνομική βία σήμερα ζήτησε και την απομάκρυνση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα καθώς όπως αποκαλύφθηκε από video  υπάλληλοι από τις υπηρεσίες του έκαναν “κoρονοπάρτι” την Τσικνοπέμπτη  στο εμβολιαστικό κέντρο που συγκεντρώνονται χιλιάδες ηλικιωμένοι καθημερινά .”Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα που κρύβεται από προχθές εκτός αν δεν τολμά γιατί ο ίδιος έχει δώσει το knowhow στους υφισταμένους του από την Ικαρία” αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Ο δε τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απρόκλητη βία ενάντια στους πολίτες στη Νέα Σμύρνη λέγοντας ότι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα προσκόμισε και υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία γεγονότα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα