Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Το οργισμένο τηλεφώνημα του προέδρου Αναστασιάδη στο Μαξίμου

Οι δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη που έγιναν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ την Τετάρτη το πρωί, με τις οποίες προσέβαλε και συκοφαντούσε το κυπριακό κράτος αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και κυρίως την ιχνηλάτηση της, ισχυριζόμενος ότι ο μοριακός διαγνωστικός έλεγχος που γίνονται στην Μεγαλόνησο είναι χαμηλής ποιότητας, προκάλεσε οργή στην Πολιτική ηγεσία της Κύπρου αλλά και στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «δημοκρατία», ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Χατζηπαντέλα τηλεφώνησε αμέσως στον Θάνο Πλεύρη και ζήτησε εξηγήσεις για τους απαράδεκτους ισχυρισμούς Γεωργιάδη. Οι απαντήσεις όμως που έλαβε από τον Ελληνα υπουργό Υγείας, θύμιζαν την γνωστή δικαιολογία προς τον απατημένο σύζυγο, «δεν είναι αυτό που νομίζεις»! Με αποτέλεσμα την οργή του Κύπριου υπουργού που προκάλεσε την εμπλοκή του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Αναστασιάδης λοιπόν επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρισκόταν στον Αη Στράτη για τον εορτασμό των φώτων. Φυσικά, αυτό ήταν μία δικαιολογία, διότι θα μπορούσε σε λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός να ανταποδώσει το τηλεφώνημα, όπου κι αν βρισκόταν.

Ο παράγοντας του Μαξίμου όμως, γνώριζε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου θα απαιτούσε την άμεση αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση. Εάν λοιπόν υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα, θα εξελισσόταν σε μείζονα εθνική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνισμό. Αυτό, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς του «οφείλει» πάρα πολλά. Άρα θα ερχόταν σε ευθεία ρήξη με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Έτσι, ανέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου να επικοινωνήσει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να ανασκευάσει τα όσα είχε πει, για να καμφθούν οι αντιδράσεις της κυπριακής πλευράς. Με αποτέλεσμα να ζήσουμε την παρανοϊκή κατάσταση όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης, όχι απλώς διέψευσε τους ισχυρισμούς του, διέψευσε ακόμα και το γεγονός ότι τους είχε εκφράσει! Με αποτέλεσμα την πλήρη γελοιοποίηση του, που προφανώς στα μάτια μίας ομαλής πολιτικής ηγεσίας όπως η κυπριακή, είναι χειρότερη ακόμα και από την ίδια την αποπομπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως συνεχίζει να τον διατηρεί  στην κυβέρνηση, διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Πηγή: Newsbreak.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα