Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Όλα μηδέν και ραντεβού στο Καραϊσκάκη!

Ένα κλασικό ματς προκριματικών Ιουλίου παίχτηκε στην «Doosan Arena» κατά το οποίο η λίγο πιο έτοιμη ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης κινήθηκε συνολικά καλύτερα μέσα στο γήπεδο σε όλους τους τομείς.

Παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις ως προϊόν οργανωμένου ποδοσφαίρου και με τη διαφορά να γίνεται συνήθως από το ποιος θα έχει το καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

- Διαφήμιση -

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει στα χαφ ενώ είχε καλές αλληλοκαλύψεις σε γενικές γραμμές στην άμυνά του. Η Πλζεν αντίθετα δοκίμασε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να επιτεθεί γρήγορα από τις πτέρυγες, ακολουθώντας το παραδοσιακό πλάνο της. Ωστόσο, Σεμέδο και Τσιμίκας ήταν κυρίως αυτοί που καθάριζαν τις περισσότερες φάσεις. Μετά το δεκάλεπτο άρχισε να κρατά μπάλα και να πιέζει περισσότερο ο Ολυμπιακός με 3-4 επικίνδυνες επιθέσεις από τις πτέρυγες χωρίς όμως να βρει επί της ουσία ευκαιρία, αφού όλες οι τελικές πάσες ήταν λάθος.

Γενικά πολλά ήταν τα λάθη των «ερυθρόλευκων» που έπαιζαν αρκετά βιαστικά και χαλούσαν τις φάσεις που είχαν καλές προϋποθέσεις για να απειλήσουν. Αντίθετα, ούτε η Πλζεν έκανε εντυπωσιακά πράγματα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, όμως όντας καλύτερη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, πιο δεμένη ομάδα συνολικά και αγωνιζόμενη μπροστά στο κοινό της, κατάφερε να απειλήσει τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες η ομάδα του Μαρτίνς στάθηκε τυχερή, γλιτώνοντας το γκολ.

Η Πλζεν βγήκε πολύ καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις, πολύ έντονο πρέσινγκ και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να παραχωρεί πολύ εύκολα την κατοχή με συνεχή λάθη και να βρίσκεται μονίμως σε θέση άμυνας. Ελλείψει Φορτούνη και με τους χαφ του να μην κάνουν καλό ματς, δεν υπήρχε κανείς να κρατήσει τη μπάλα και να αποφορτίσει την πίεση, με αυτή την εικόνα του ματς να συνεχίζεται για πολλή ώρα. Η Πλζεν διατηρούσε τον έλεγχο, είχε έστω τρεις φάσεις για γκολ και το 0-0 μάλλον ήταν κολακευτικό για τον Ολυμπιακό ως προς τη συνολική του απόδοση, αφού αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο τελευταίο τέταρτο πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ξαφνικά την απόδοσή τους, κυκλοφόρησαν λίγο τη μπάλα και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, όμως χωρίς αποτέλεσμα και πάλι.

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος σε αυτό το πρώτο επίσημο ματς, κράτησε το αήττητο σε προκριματικά Champions ή Europa για 11ο σερί παιχνίδι και πλέον πάει στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη με στόχο μια απλή νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα