Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το Google+ κλείνει οριστικά τον Αύγουστο του 2019

Η πρώτη ένδειξη για το κλείσιμο του αποτυχημένου Google+ μας ήρθε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Google France αποφάσισε να κλείσει τη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο και να παροτρύνει τους χρήστες να την ακολουθήσουν στο Facebook.

Σήμερα, έχουμε και επίσημα από τα κεντρικά την ενημέρωση ότι έφτασε και επίσημα το τέλος του Google+ για όλους τους χρήστες, κάτι που θα γίνει τον Αύγουστο του 2019 έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν σχεδόν 10 μήνες στη διάθεση τους για να μεταφέρουν τα δεδομένα τους.

- Διαφήμιση -

Η Google είχε παρουσιάσει το κοινωνικό δίκτυο της το 2011 σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Facebook. Στην αρχή κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, χάριν στο σύστημα προσκλήσεων για να συμμετέχει κανείς, αλλά με τον καιρό το ενδιαφέρον αυτό άρχισε να ατονεί και ουσιαστικά οι περισσότεροι αναγκαζόταν να δημιουργήσουν λογαριασμό απλά για να χρησιμοποιούν τις υπόλοιπες υπηρεσίες της εταιρείας ή για να πραγματοποιούν login σε υπηρεσίες άλλων εταιρειών μέσω Google Connect.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, η Google προσπάθησε να μετρήσει το κατά πόσο συμμετέχει ο κόσμος που διατηρεί λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο της και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά: το 90% των επισκέψεων στο Google+ από απλούς χρήστες είχε διάρκεια μικρότερη από 5 δευτερόλεπτα και οι περισσότερες από αυτές ήταν τυχαία clicks!!!

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τα αυτά τα νούμερα δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να διατηρείται μια τέτοια υπηρεσία, με ό,τι συνεπάγεται σε χρόνο και κόστος συντήρησης.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα