Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέλουν να σταματήσουν το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων

Με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, το γερμανικό κόμμα των Πράσινων επιθυμεί να σταματήσει το πρόγραμμα κατασκευής των έξι υποβρυχίων Type 214TN.

Σύμφωνα με το «Spiegel», το γερμανικό κοινοβούλιο θα κάνει σύντομα ψηφοφορία για το θέμα, ώστε να αποφασιστεί το κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να παραδίδει τμήματα για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων στην Τουρκία.

- Διαφήμιση -

Η Τουρκία κατασκευάζει έξι υποβρύχια Type 214TN. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε το 2009 και έχει μείνει ανεπηρέαστο από το επιλεκτικό εμπάργκο όπλων που το Βερολίνο θέτει συχνά στην Άγκυρα. Και αυτό επειδή η Γερμανία πιστεύει ότι τα υποβρύχια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που η Τουρκία πραγματοποιεί στη βόρεια Συρία ή στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας.

Αλλά η αντιπαλότητα στη Μεσόγειο έχει τώρα αλλάξει την κατάσταση. Καθώς η Τουρκία έχει απειλήσει την Ελλάδα με στρατιωτικά μέσα, τα υποβρύχια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά εκεί. Στο εγχείρημα των Πράσινων θα μπορούσαν να συστρατευτούν η Αριστερά και μέρος του SPD.

Άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του τελευταίου, Rolf Mutzenich, έχει επανειλημμένα κατακρίνει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη, ενώ έχει ακόμα αμφισβητήσει την παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ptisidiastima.com

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα