Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Αίγυπτος: Δικαστής ζήτησε τη live εκτέλεση δολοφόνου φοιτήτριας

Ένα δικαστήριο στην Αίγυπτο ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος σχετικά με τη θανατική ποινή, προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση ενός δολοφόνου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 21χρονος Μοχάμεντ Αντέλ βρέθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία μιας συμφοιτήτριάς του στο Πανεπιστήμιο της Μανσούρα, αφού εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

- Διαφήμιση -

Στη συνέχεια, το δικαστήριο απέστειλε επιστολή στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο, ζητώντας την τηλεοπτική μετάδοση του απαγχονισμού, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα στο μέλλον.

«Η τηλεοπτική μετάδοση, έστω και μέρους της διαδικασίας, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, που δεν επετεύχθη μέσω της μετάδοσης της ανακοίνωσης της ποινής» αναφέρει η επιστολή του δικαστηρίου.

Η σοκαριστική δολοφονία της νεαρής Ναΐρα Ασράφ στις 20 Ιουνίου έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο Αντέλ επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με απίστευτο μένος, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές στον λαιμό και το στήθος, και εκείνη ξεψύχησε επί τόπου. Στη συνέχεια περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο 21χρονος παρακολουθούσε τη νεαρή φοιτήτρια, με την οποία είχε εμμονή, και αποφάσισε να την σκοτώσει όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι συνήγοροι του γυναικοκτόνου έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο για να επιδιώξουν την αναίρεση της εκτέλεσης, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Αντέλ να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο ήταν το 1998, όταν εκτελέστηκαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της στο σπίτι τους στο Κάιρο.

- Διαφήμιση -

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα