Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν

Τρεις νεκροί και τριάντα αγνοούμενοι σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ. Μπορεί να επλήγη από αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

“Μπορεί” να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής ότι νοσοκομείο της στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, “υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές” από αεροπορικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους  και  30 αγνοούνται .

- Διαφήμιση -

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του. “Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις”, σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι “διερευνάται το περιστατικό”. Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική, προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, το οποίο υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα με αεροπορικά πλήγματα τον αφγανικό στρατό στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε στους Ταλιμπάν που είχαν πάρει προηγουμένως τον έλεγχο της Κουντούζ, ένα αμερικανικό πλήγμα έγινε κατά “ατόμων που απειλούσαν τις συμμαχικές δυνάμεις”.  Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία για τις απώλειες από την επίθεση και προσθέτουν ότι το προσωπικό τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους ασθενείς και προσωπικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα