Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παράδοση στρατιωτικών πάνω στη γέφυρα του Βοσπόρου και βομβαρδισμός του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα

Δείτε τα βίντεο.

Πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση εικονίζουν περίπου πενήντα στρατιωτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Τουρκία, να παραδίδονται στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη με τα χέρια ψηλά.

- Διαφήμιση -

Η παράδοση μεταδόθηκε ζωντανά σε μια εντελώς συμβολική κίνηση, καθώς από εκεί ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος.

Νωρίτερα, αεροπλάνο έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί εναντίον του κοινοβουλίου συνεχίζονται και πως οι στασιαστές στρατιώτες προειδοποιήθηκαν πως θα καταρριφθούν αν αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, επιπλέον των 42 στην Άγκυρα. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60.

Μάχες και βομβαρδισμός στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα

- Διαφήμιση -

Αεροπλάνο έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί εναντίον του κοινοβουλίου συνεχίζονται και πως οι στασιαστές στρατιώτες προειδοποιήθηκαν πως θα καταρριφθούν αν αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, επιπλέον των 42 στην Άγκυρα. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60.

Σύμφωνα εξάλλου με εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, μια στήλη πυκνού καπνού υψώνεται από την περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου αεροπλάνο έριξε μια βόμβα.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης.

Πηγή: Newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα