Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025

Die Zeit: Εγγύηση χρέους έναντι αναδιάθρωσης θέλει το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει μεταξύ των πιστωτών και να αποφευχθεί η ανάγκη για μια μείζονα ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα αναφέρει σήμερα πως η ιδέα σημαίνει ότι «αν η Ελλάδα μείνει χωρίς χρήματα, οι Ευρωπαίοι θα παρέμβουν και το ΔΝΤ δεν θα καταγράψει ζημιές. Σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ δεν θα ζητάει πλέον εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους».

- Διαφήμιση -

Έτσι με το σχέδιο αυτό εκπληρώνονται δύο σημαντικά αιτήματα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ – να συνεχισθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να αποφευχθεί μια παραγραφή χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα