Αρχική ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Η μπυραρία στην Χαλκίδα που διαθέτει κατάλογο για τυφλούς

Η μπυραρία στην Χαλκίδα που διαθέτει κατάλογο για τυφλούς

Συχνά βλέπουμε μαγαζιά και καταστήματα εστίασης να προβαίνουν σε διάφορες κοινωνικές δράσεις με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Τότε λες ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Άλλωστε, ένα μαγαζί δεν είναι μόνο διασκέδαση. Για πολλούς όμως, ακόμη και το να πιουν έναν καφέ ή να φάνε ένα φαγητό μπορεί να γίνει δύσκολο.

Αλλά με λίγη καλή θέληση, όλα λύνονται.

Αυτό συνέβη και στην Χαλκίδα, σε μια μπυραρία με το όνομα «Γαλατικό Χωριό».

Το «Γαλατικό Χωριό», λοιπόν, είναι από τα λίγα μέρη που υπάρχει κατάλογος γραμμένος με την μέθοδο Braille για τους τυφλούς πελάτες.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στη μπυραρία βρέθηκε κάποιος με πρόβλημα όρασης που δεν μπορούσε να διαβάσει τον κατάλογο και θα έπρεπε κάποιος να του τον διαβάσει, κάτι που όπως γνωρίζουμε είναι δύσκολο σε ένα μαγαζί με μουσική και κόσμο, ειδικά το βράδυ.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του «Γαλατικού Χωριού» είχαν την ιδέα να εκδώσουν έναν τιμοκατάλογο που θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα, όπως διαβάζουμε στο Ghetto magazine.

Ο Μίμης Κάτρης του «Γαλατικού Χωριού» μοιράστηκε στο Facebookτον κατάλογο σε γλώσσα Braille, δείχνοντας ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο και αν θες, μπορείς.

Η μπυραρία της Χαλκίδας είναι από τα λίγα μαγαζιά που έκαναν πράξη μια τέτοια κίνηση. Μάλιστα, από το καλοκαίρι υπάρχει και σχετικός νόμος.

Συγκεκριμένα: Υποχρεωτικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), η τήρηση τιμοκαταλόγων στη γλώσσα Braille όπως κάνει γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η παράβαση της σχετικής υποχρέωσης επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. 

Κάπως έτσι οι Γαλάτες κατάφεραν να σώσουν το χωριό!

SourceBovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσεις το ποτό σου ακούγοντας jazz

Η jazz δεν είναι ένα απλό μουσικό είδος, αλλά μια μουσική με σπουδαία ιστορία και κοινωνική βαρύτητα, αφού προήλθε από έγχρωμους σκλάβους κυρίως της...

Έρχονται σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αθήνα

Σφοδρές χιονοπτώσεις φαίνεται πως φέρνει η ψυχρή εισβολή που αναμένεται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο ενώ αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από...

Μαζικές εξώσεις ενοικιαστών στην Αθήνα λόγω Airbnb

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων, με μαζικές εξώσεις ενοικιαστών λόγω Airbnb ή αιτήματα ιδιοκτητών για μεγάλες αυξήσεις ενοικίων, όπως λένε και παράγοντες του...

Πρόστιμο ακόμη κι αν έχεις έγκυρη κάρτα αλλά δεν την επικυρώνεις

Στη δυσάρεστη θέση να κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο – και μάλιστα ιδιαίτερα τσουχτερό – ενδέχεται να βρεθούν επιβάτες του ΟΑΣΑ ακόμα και αν φέρουν...

Το καφέ στη Θεσσαλονίκη που αλλάζει διακόσμηση κάθε 4 μήνες

Στην λεωφόρο Νίκης, σε ένα εμβληματικό κτίριο, ξεδιπλώνεται μια διαφορετική πρόταση της συμπρωτεύουσας. Δεν πρόκειται για ένα απλό καφέ-μπαρ αλλά για έναν θεματικό χώρο...