Το πρώτο Φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 23 Απριλίου!

Μπορείς να φανταστείς τα ελληνικά αποστάγματα με έναν τρόπο σύγχρονο; Θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου ότι σε μια Αθήνα που γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για την δυναμική μπαρ σκηνή της, τα cocktail με ελληνικό twist θα είχαν πρωταγωνιστική θέση; Και τελικά πόσο καλά γνωρίζεις τις εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές που γίνονται στα αποστάγματα, στα λικέρ, στα αναψυκτικά και στο κρασί;

Μην χάσεις το 1ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη ταράτσα του 360 Cocktail Bar στο Μοναστηράκι, την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.

Επιπλέον, στο φετινό 1ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, θα φιλοξενηθεί το P(our), την ΜΚΟ που έχουν με επιτυχία ιδρύσει ορισμένοι από τους καλύτερους bartender του κόσμου, βγαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά εκτός της βάση του, του Παρισιού.

Με κεντρική θεματική το “Localisation”, οι Alex Kratena, Monica Berg και ο κορυφαίος στο είδος του David Broom, θα βρεθούν στο Aegean Cocktails & Spirits Festival και θα στηρίξουν την τοπικότητα έκαστος με τον δικό του τρόπο και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες. Παράλληλα, και καθώς η ελληνικότητα θα είναι στο επίκεντρο, τα σεμινάρια του P(our) θα πλαισιωθούν και από εγχώριους ομιλητές, ο καθένας εκ των οποίων θα μιλήσει μέσα από το δικό του πρίσμα για την ίδια θεματική.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Τι είναι το Aegean Cocktails & Spirits Festival

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων. Ο στόχος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στην συνείδηση των bartenders στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Πολλές προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν αλλά χωρίς αποτέλεσμα για διάφορους λόγους. Είτε γιατί προέβαλαν τα brands πάνω από την κατηγορία. Ή πάλι γιατί απευθύνονταν σε ένα πεπερασμένο κοινό.

Γιατί να πας στο Φεστιβάλ

Για μία ολόκληρη ημέρα (13.00-22.00), 17 κορυφαίοι παραγωγοί θα στήσουν 13 διαφορετικά bar τα οποία θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Επίσης θα δοκιμάσεις κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσεις με εξειδικευμένους bartender για την χρήση τους μέσα σε cocktail και τα στάδια παραγωγής τους. Ακόμη τα 20 καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών. Επιπλέον θα έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τα δικά σου cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making”, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα
δημιουργήσεις step by step τα δικά σου Aegean Cocktails. Τέλος, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία σειρά σεμιναρίων του P(our), της ΜΚΟ που έχουν με επιτυχίαιδρύσει ορισμένοι από τους καλύτερους bartender του κόσμου, με κεντρική θεματική το “Localisation”.

INFO

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 13:00-22:00

360 CocktailBar: Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 15 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)

Προπώληση μέσω του viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/festival/360-cocktail-bar/aegean-cocktails-and-spirits-festival/): 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)

Το DailyAthens σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.