Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι εξωγήινα

0
125

Πολλές φορές το αλλόκοτο το βαφτίζουμε «εξωγήινο». Έτσι και τα χταπόδια τα οποία κατά γενική ομολογία έχουν κάπως ασυνήθιστη όψη θα μπορούσαν να προέρχονται από άλλον πλανήτη. 

Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Progress in Biophysics and Molecular Biology», η οποία υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι τόσο περίπλοκα και το μόνο που θα μπορούσε να εξηγήσει τη φυσιολογία τους είναι η σύνεσή τους με την εξωγήινη ζωή.

Η μελέτη βασίζεται στην εργασία 33 μελετητών και στην μελέτη του Chandra Wickramasinghe ο οποίος είναι υπερασπιστής της ιδέας της κατευθυνόμενης πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία η ζωή στον πλανήτη άρχισε όταν «σπάρθηκε» από εξωγήινα μικρόβια. Αυτό  προσπάθησε να αποδείξει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία αλλά αυτό δεν εμπόδισε άλλους ερευνητές να κάνουν μια νέα μελέτη η οποία θέτει τον προβληματισμό αν η κάμβρια έκρηξη ήταν «γήινη ή κοσμική» (Η Κάμβρια περίοδος τοποθετείται από 570.000.000 ως 510.000.000 έτη πριν. Μετά από την εξαφάνιση των ζωντανών οργανισμών της Προκαμβρίου κατά τον Κρυπτοζωικό αιώνα και την επαναθέρμανση του κλίματος, η ζωή αρχίζει και πάλι να εξαπλώνεται στον πλανήτη).

Με την κάμβρια έκρηξη έκαναν την εμφάνισή τους περίπλοκα σε φυσιολογία ζώα και ενώ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τους λόγους που συνέβη αυτό, πιθανολογείται ότι δεν επρόκειτο για κάποια μορφή εξωγήινης ζωής.

Σύμφωνα με αυτούς τους μελετητές η «επανάσταση των χταποδιών» ήταν ξαφνικό επακόλουθο αυτής της έκρηξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here