Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Το ελληνικό χωριό που μάγεψε όλο τον πλανήτη με την ομορφιά του

Πάνω από 20.000 τουρίστες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τον Νέο Μαρμαρά, το όμορφο χωριό της Χαλκιδικής που είναι χτισμένο πάνω σε τρεις λόφους.

Έτσι, συνδυάζει θάλασσα και βουνό κάνοντάς τον έναν από τους πιο hot προορισμούς για τους ξένους τουρίστες αλλά και ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Τα ξένα site τον εκθειάζουν και μιλάνε για αυτόν τον τουριστικό προορισμό με τα καλύτερα λόγια. Τονίζουν μάλιστα πως είναι πολύ σωστά οργανωμένο, με πανέμορφες παραλίες (για τις οποίες φημίζεται άλλωστε η Χαλκιδική), θαλάσσια σπορ, παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ.

Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε τρεις λόφους.

Λίγη ιστορία Ο Νέος Μαρμαράς δημιουργήθηκε το 1922 από πρόσφυγες, καταγόμενους από το νησί Μαρμαράς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι το εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στην Χαλκιδική. Το χωριό περιβάλλεται από απέραντες αμμουδερές παραλίες, πευκόδασος, κρυστάλλινα νερά και νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη για χαλάρωση αλλά και διασκέδαση.

Οι ντόπιοι ασχολούνται πολύ με την παραγωγή λαδιού, μελιού, με τη γεωργία και το ψάρεμα.

Μοναδικά τοπία και εκκλησίες από μια άλλη εποχή Στον Νέο Μαρμαρά υπάρχει το μοναδικό πλωτό λιμάνι σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το όμορφο χωριό θα βρείτε πολλές εκκλησίες που χρονολογούνται πολλά χρόνια πίσω. Ο λόγος είναι πως ο Νέος Μαρμαράς αποτελούσε ιδιοκτησία της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους. Στα ανατολικά του οικισμού, σώζονται τα κτήρια του μετοχιού, που έγιναν γύρω στο 1905, καθώς και ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 1863.

Το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς είναι από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Το χωριό αναπτύχθηκε αλματωδώς και τουριστικά μετά την οικοδόμηση του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς, τη δεκαετία του ’60 και σήμερα θεωρείται η κοσμοπολίτικη κωμόπολη της Σιθωνίας. Δεδομένης της ομορφιάς του φυσικού τοπίου, η περιοχή ενδείκνυται για χαλαρούς περιπάτους για ερωτευμένους και μη.

Έχετε δει πιο όμορφο χρώμα σε παραλία; Αυτό το μαγευτικό τοπίο θα αντικρίσετε μόλις επισκεφθείτε τον Νέο Μαρμαρά.

Εδώ θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Επίσης η κωμόπολη έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες όλης της Χαλκιδικής.

Το χωριό συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θάλασσα με το βουνό, την ξέφρενη διασκέδαση με τη χαλάρωση και την ελληνική με τη διεθνή κουζίνα. Και επειδή καλοκαίρι σημαίνει καλό φαγητό, εδώ θα βρείτε μερικές φανταστικές παραδοσιακές ταβέρνες.

Εκεί θα απολαύσετε τα πιο φρέσκα και νόστιμα ψάρια. Το μυδοπίλαφο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τοπικά πιάτα.

Το καλύτερο φαγητό Οι τυχεροί επισκέπτες ενθουσιάζονται με τα τοπικά πιάτα, κυρίως τα ψάρια, όπως ψαρόσουπα, τηγανητά μπαρμπούνια, σφυρίδα στον ατμό με λαχανικά ή αστακομακαρονάδα.

- Διαφήμιση -

Μπορεί το χωριό να μην είναι μεγάλο, μπορεί να μην έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά έχει πανέμορφες αμμουδιές και παραλίες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις καλοκαιρινές του διακοπές;

Διάσημος περίπατος Υπάρχει μια διαδρομή στην παραλία του Νέου Μαρμαρά που είναι μέσα στα πεύκα και αποτελεί τον τέλειο ρομαντικό προορισμό. Περπατώντας εκεί θα δείτε μοναδική θέα από τον αμφιθεατρικό Νέο Μαρμαρά και το ακατοίκητο νησάκι Κέλυφος, που βρίσκεται απέναντί και έχει σχήμα χελώνας.

Το νησί Κέλυφος έχει σχήμα χελώνας.

Στα ανοιχτά του Νέου Μαρμαρά βρίσκονται τα Σπαλαθρονήσια που στην πραγματικότητα είναι τρία μικρά νησιά ανοιχτά των ακτών της Χαλκιδικής, στον κόλπο της Κασσάνδρας, κοντά στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Σιθωνίας. Το περίεργο με αυτά τα νησάκια είναι πως αποτελούν τα πρώτα ελληνικά νησιά που αυτή τη στιγμή πωλούνται σε δημοπρασία.

Ο περίπατος δίπλα στα αμέτρητα πεύκα και το ηλιοβασίλεμα είναι δύο από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στη μικρή κωμόπολη της Χαλκιδικής.

Τα ξένα site τονίζουν όλα όσα μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το όμορφο χωριό, ενώ μιλάνε με μεγάλο ενθουσιασμό και για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, που βρίσκεται κοντά και θεωρείται από τα πιο λουξ ξενοδοχεία της Ελλάδας. Όσο για το τι κάνει εντύπωση στους ξένους όσον αφορά το φαγητό της περιοχής; Οι τουρίστες λατρεύουν τις τοπικές ελιές, τα σπιτικά κρασιά, το ούζο, τα αμύγδαλα, τα φρέσκα λαχανικά, τα μεσογειακά φρούτα, τα μπαχαρικά και τα τοπικά τυριά.

Το μοναδικό ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, εμβληματικό της τουριστικής ζωής της χώρας.

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα παραδοσιακό μεσογειακό χωριό που μοσχοβολάει Ελλάδα, Μεσόγειο και ελληνικό καλοκαίρι. Το ταξίδι σας εδώ θα γεμίσει με φανταστικές γαλαζοπράσινες παραλίες, μοναδικές λιχουδιές από ντόπια παραδοσιακά προϊόντα και περιπάτους σε λοφάκια του χωριού που θα σας θυμίσουν τι σημαίνει καλοκαίρι στην όμορφη Ελλάδα μας.

Πηγή: Travelstyle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα