Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακίζεται η 35χρονη

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

- Διαφήμιση -

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη, ενώ το θύμα της υπόθεσης, η 34χρονη Ιωάννα δηλώνει δια του δικηγόρο της Απόστολου Λύτρα ότι θα αναμένει την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης στον ανακριτή να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Της έριξε βιτριόλι για ένα αίτημα φιλίας στο Facebook

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 35χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα θεωρώντας ότι εκείνη μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην σχέση της με ένα 40χρονο άνδρα. Μια σχέση όμως, που όπως κατέθεσε ο ίδιος ο 40χρονος στις αρχές, ήταν ελεύθερη χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά η κατηγορουμένη, λόγω ενός αιτήματος φιλίας που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα, αποφάσισε, σύμφωνα με τη δικογραφία να της επιτεθεί. Μάλιστα, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας ενδέχεται να προετοίμαζε την επίθεσή της σε βάρος της άτυχης κοπέλας από τον περασμένο Ιανουάριο, δεδομένου ότι μάρτυρας – γείτονας της Ιωάννας έχει καταθέσει πως έβλεπε το διάστημα εκείνο μια μυστηριώδη γυναίκα κάτω από την πολυκατοικία τους στο Μοσχάτο.

- Διαφήμιση -

Η δικογραφία

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται πλήθος στοιχείων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η επίθεση, καθώς και «ντοκουμέντα» που «δένουν», σύμφωνα με τις αρχές την εμπλοκή της 35χρονης στην όλη υπόθεση. Πρόκειται για τα ρούχα που έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι φορούσε η δράστης της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας και τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της κατηγορουμένης, την τηλεκάρτα που την «έκαψε» αλλά και μια περούκα – αντικείμενα που η ίδια είχε μάλιστα στην τσάντα τη ώρα που την πλησίασαν οι αστυνομικοί.

Ακόμη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης. Σε ένα από αυτά η κατηγορουμένη γράφει για τον 40χρονο άνδρα για τον οποίο, κατά τα στοιχεία, φαίνεται πως επιτέθηκε στην Ιωάννα! «Αυτός, με αυτόν πορεύομαι, ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του. Θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;», αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα, σύμφωνα με το MEGA, για τον 40χρονο. Κατηγορουμένη και θύμα γνώριζαν η μία την άλλη, καθώς κατάγονται από διπλανά χωριά: Η Ιωάννα από το Λουτρό και η 35χρονη από τον Σταθά Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα