Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Θετικό πρόσημο στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας

Θετικό πρόσημο καταγράφεται στα στοιχεία της τουριστικής κίνησης για την Αθήνα και την Αττική στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, καθώς παρατηρείται αύξηση, κατά 10% της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και κατά 5,3% της μέσης τιμής δωματίου, στο διάστημα Ιαν-Μαΐου 2015, σύμφωνα με τα μηνιαία δελτία Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η ΕΞΑΑΑ, αναφέρει ότι η αύξηση των αφίξεων στον Δ.Α.Α, κατά 26% δεν αντανακλάται στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας καθώς ένα σημαντικό ποσοστό αφίξεων να διαφεύγει, όπως παρατηρεί η ένωση ξενοδόχων. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος των χιλιάδων παρανόμως λειτουργούντων καταλυμάτων που συνεχώς απορροφούν μερίδιο της αγοράς και ζήτησης, ενισχύοντας το υπάρχον κενό σε φορολογικές εισπράξεις, θέσεις εργασίας κ.λπ.

- Διαφήμιση -

Στο σκέλος των τιμών, η ΕΞΑΑΑ σημειώνει ότι τα ξενοδοχεία έχουν διατηρήσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική παίζοντας έτσι έναν άκρως καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη του προορισμού και σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία «European Benchmarking» η Αθήνα παραμένει η φτηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η ΕΞΑΑΑ στην ανακοίνωση της τονίζει ότι είναι σημαντικό λοιπόν να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ως προς τις πραγματικές τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής, διότι αυτό υπονομεύει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική ανάταση της πρωτεύουσας.

«Τέλος για την θετική πορεία της Αθήνας, μετά από την καταστροφική πενταετία 2008-2013 που προηγήθηκε (με συμπτώματα κατακόρυφης πτώσης όλων των δεικτών απόδοσης από 40% έως και 60% και με 89 λιγότερες ξενοδοχειακές μονάδες), αφενός δεν μπορεί να καλύψει τις μέχρι σήμερα απώλειες και αφετέρου εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στις αληθινές δυνατότητες και προοπτικές του προορισμού», σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΕΞΑΑΑ.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα