Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας

Οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της κίνησης των φορτηγών τα οποία ταξιδεύουν προς την Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο στην μείωση του αριθμού των μεταναστών, που βρίσκονται καθημερινά στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις λιμενικών, όταν οι μετανάστες, που είχαν ως σκοπό να προσπαθήσουν να κρυφτούν σε φορτηγά, διαπίστωσαν ότι είναι πλέον λίγα, προφανώς άλλαξαν τα σχέδιά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί μετανάστες προσπαθούν να βρουν άλλους δρόμους εξόδου από την χώρα και κυρίως μέσω των χερσαίων συνόρων.

- Διαφήμιση -

Όσον αφορά την μείωση στην κίνηση των φορτηγών, ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Τρύφων Κοροντζής, έφερε ως παράδειγμα την κίνηση μιας ημέρας στο λιμάνι, όπου τρία πλοία προς Ιταλία μετέφεραν μόλις 50 φορτηγά.

Παρουσιάζοντας σήμερα τον απολογισμού της δράσης του Λιμεναρχείου για το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο Τρύφων Κοροντζής έκανε εκτενή αναφορά στα στοιχεία σχετικά με τις συλλήψεις διακινητών, αλλά και μεταναστών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν, είτε με πλαστά έγγραφα, είτε κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του έτους συνελήφθησαν 206 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, και άλλοι 168 οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε διάφορα οχήματα. Ακόμη συνελήφθησαν 67 άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν, ως διακινητές.

Συγκριτικά τώρα με τα αντίστοιχα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2014, προκύπτει αύξηση του αριθμού των συλληφθέντων με πλαστά έγγραφα και μείωση του αριθμού των συλληφθέντων χωρίς έγγραφα, όπως και μείωση του αριθμού των συλληφθέντων για διακίνηση: Πέρυσι είχαν συλληφθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο 173 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, καθώς και άλλοι 280, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε διάφορα οχήματα, ενώ είχαν συλληφθεί 73 άτομα ως διακινητές.

Εκτός όμως από το ζήτημα των μεταναστών, ο λιμενάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της είσπραξης προστίμων για υπέρβαρα φορτηγά. Όπως είπε, αφού ξεπεράστηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια, ξεκίνησε από τις 13 Μαΐου η άμεση είσπραξη προστίμων, με αποτέλεσμα έως τις 30 Ιουνίου να έχουν εισπραχθεί περίπου 34.000 ευρώ, τα όποια ήδη έχουν αποδοθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Επίσης ο λιμενάρχης αναφέρθηκε στον εντοπισμό περίπου 370 κιλών ηρωίνης στο λιμάνι που έγινε στις 9 Απριλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής.

- Διαφήμιση -

Ακόμη, ο Τρύφων Κοροντζής είπε ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το λιμεναρχείο, όπως η μεταφορά των κρατητηρίων από το παλιό στο νέο λιμάνι, η πλήρης επιχειρησιακή αξιοποίηση του συστήματος C4Ι, καθώς και του VTS για τη ρύθμιση της θαλάσσιας κυκλοφορίας VTS, και η μετεγκατάστασή του στο νέο λιμάνι.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η κτιριακή επέκταση του Β΄ Λιμενικού Τμήματος που λειτουργεί μέσα στο λιμάνι, η απομάκρυνση των κατασχεμένων από το λιμάνι και η παραλαβή τους από την τελωνειακή αρχή, καθώς και η εξασφάλιση χώρου στέγασης στο νέο λιμάνι, για τον πλοηγικό σταθμό.

Πηγή: Newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα