Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγωνία για την 28χρονη Ντένια – Τα εμπόδια για το ταξίδι στην Αμερική

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η μεταφορά της 28χρονης Ντένιας Παράσχη στη Βοστώνη για την επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αφού ακόμη παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη μεταφορά της στο εξωτερικό.

Μέχρι πρότινος η 28χρονη ασθενής δεν μπορούσε να ταξιδέψει, αφού ο θεράπων ιατρός του Ωνάσειου νοσοκομείου δεν υπέγραφε την αεροδιακομιδή της για τις ΗΠΑ, προκειμένου η επέμβαση να πραγματοποιηθεί στο καρδιοχειρουργικό κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, παρόλο που δόθηκε το «πράσινο» φως για τη μεταφορά της, το ταξίδι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της Ντένιας, το έγγραφο που τους δόθηκε από το νοσοκομείο εγκρίνει τη μεταφορά της με την αεροπορική εταιρεία Lufthansa η οποία όμως δεν διαθέτει κρεβάτια στα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί εντός Ευρώπης.

- Διαφήμιση -

«Ακόμα ψάχνουμε τρόπο για να ταξιδέψουμε. Δεν έχει διευθετηθεί το θέμα, καθώς οι θεράποντες ιατροί μας υπέδειξαν μία συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία για να ταξιδέψουμε, η οποία όμως στα αεροπλάνα που χρησιμοποιεί εντός Ευρώπης, δεν διαθέτει ούτε ένα κρεβάτι», λέει στο protothema.gr ο πατέρας της 28χρονης Ντένιας, Σπύρος Παράσχης.

Την ώρα που -χάρη στην ευαισθησία των πολιτών- συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγα 24ωρα ενώ παράλληλα διατέθηκε ακόμη και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μεταφορά της 28χρονης κοπέλας, το υπερατλαντικό ταξίδι «κόλλησε» στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, προκαλώντας περισσότερο πόνο στην οικογένεια της.

Το ταξίδι της 28χρονης ασθενούς ξεκινάει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα με προορισμό τη Γερμανία και από κει με κατεύθυνση τη Βοστώνη. Η εν λόγω εταιρεία όμως, στα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί ενός Ευρώπης δεν διαθέτει κρεβάτια, διαθέτει όμως στα αεροσκάφη που ταξιδεύουν από την Ευρώπη με προορισμό την Αμερική.

«Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το πρόβλημα και δεν  διευθετείται το θέμα του ταξιδιού της κόρης μου. Πρέπει να ταξιδέψουμε άμεσα αφού το επιβάλει η υγεία της. Εύχομαι να τακτοποιηθεί σύντομα το θέμα αυτό», λέει ο κ. Παράσχης, ο οποίος αναρωτιέται γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η προσκόμιση του σωστού εγγράφου που θα επιτρέψει στην κόρη του να πραγματοποιήσει το ταξίδι ζωής στο εξωτερικό.

Η 28χρονη Ντένια Παράσχη συγκίνησε το πανελλήνιο από την πρώτη κιόλας στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι έχει όγκο στην καρδιά και για αυτό κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 70.000 ευρώ μέσα σε μία ημέρα προκειμένου να ταξιδέψει μια ώρα αρχύτερα προς τις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Παρόλο που αυτό το γεγονός προκάλεσε ανέλπιστη χαρά και έδωσε την ελπίδα στην ίδια και την οικογένεια της, σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με ένα άλυτο γραφειοκρατικό θέμα, εκείνο της μεταφοράς, που δεν της επιτρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό.

Να θυμίσουμε ότι είχαν δοθεί οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις προκειμένου η 28χρονη θα ταξίδευε την περασμένη Τρίτη για τη Βοστώνη όπου σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιούσε το πρώτο προγραμματισμένο ραντεβού με τους θεράποντες ιατρούς της στη Βοστώνη.

- Διαφήμιση -

Για το πρόβλημα υγείας της 28χρονης κοπέλας, τοποθετήθηκε ακόμη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ανέφερε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκεται στη διάθεση της Ντένιας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα