Τον Λάκη Λαζόπουλο φιλοξενεί στο τεύχος που κυκλοφορεί το περιοδικό Down Town ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για τη ζωή του, την τηλεοπτική του επιστροφή με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», τη δήλωση πως μένει σε ένα σπίτι 40 τ.μ. αλλά και την ατάκα του Πέτρου Κωστόπουλου «ότι με τα περιοδικά του “ξεβλάχεψε την Ελλάδα”».

Για τη δήλωσή του πως μένει σε ένα σπίτι 40 τ.μ., είπε χαρακτηριστικά: «Όταν λέω ότι μένω στα 40 τετραγωνικά, εννοώ ότι ο χώρος που εγώ χρησιμοποιώ είναι 40 τετραγωνικά. Το ρήμα δεν είναι «έχω», το ρήμα είναι «μένω». Εγώ τα ελληνικά μου έχω μάθει να τα προσέχω, γιατί είμαι συγγραφέας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άνθρωποι μέσα στα πάνελ που δεν έχουν τη γνώση να δώσουν την πρέπουσα σημασία στα ρήματα. Για να το ξεκαθαρίσω λοιπόν: Ναι, μένω σε 40 τ.μ. σπίτι. Και επίσης 14 χρόνια έμενα σε 55 τ.μ., και αυτή είναι η αλήθεια. Όχι, όμως, ότι δεν έχω ένα σπίτι στην Πάρο που είναι μεγάλο ή ένα άλλο σπίτι στη Σέριφο που είναι μεγαλύτερο και δεν θυμάμαι να παρακάλεσα ποτέ κάποιον να μου μεγαλώσει τα τετραγωνικά».

Για τη δήλωση του Πέτρου Κωστόπουλου, ανέφερε:

«Ό,τι και να γίνει, ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι ακόμα από τον Βόλο και εγώ ακόμα από τη Λάρισα. Νομίζω ότι αυτό απαντά σε όλα. Συγκεκριμένα, εγώ δεν είμαι Βλάχος, είμαι Καραγκούνης. Αλλά μεγάλωσα με Βλάχους, με Καραγκούνηδες, με Σαρακατσάνους και αυτοί οι άνθρωποι είναι η περιουσία μου και η αληθινή μου περιουσία είναι το χωριό μου και αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος αποκόπτεται από τις ρίζες του γίνεται κούτσουρο για τζάκι και πολλοί έπεσαν σ’ αυτήν την παγίδα και έγιναν ξυλεία. Εγώ θέλω να θυμάμαι ότι είμαι από τη Λάρισα ότι μεγάλωσα και έζησα εκεί, ότι εκεί είναι ο τάφος της μάνας μου και του πατέρα μου, άρα εκεί είναι και οι ρίζες μου. Νομίζω ότι με αυτή τη φράση ο Κωστόπουλος προσπάθησε να αμυνθεί. Βρίσκουν κατά καιρούς έναν άνθρωπο και του τα φορτώνουν όλα. Και γενικά οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο δεν φταίνε ποτέ, φταίνε οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες κ.ο.κ. Είναι ένα φοβερό πράγμα».

Στις ατάκες που ξεχωρίσαμε και αφορούν στη ζωή του ο Λάκη Λαζόπουλος είπε:

  • «Ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής. Θυμάμαι, λοιπόν, να αντιγράφω από τον διπλανό μου στο θρανίο μόνο τις ημερομηνίες».
  • «Ποτέ δεν θυμάμαι τι έχω να κάνω αύριο. Αυτά είναι κανονισμένα από τη γραμματέα μου».
  • «Γράφω πάντα στο κρεβάτι και πάντα χειρόγραφα. Όταν γράφω θέλω τα πάντα να είναι κλειστά».
  • «Γενικά, όταν είμαι μόνος μου, είμαι καλύτερα».
  • «Στον κόσμο δεν είπα ποτέ ψέματα […] αλλά δεν άφησα και να με γνωρίσουν».
  • «Ζούμε στην εποχή της επίδειξης, του όλα πρέπει να γίνονται στα φανερά και όλα να απαντώνται».
  • «Είπα αυτά που πίστευα κι αν έκανα κάποια λάθη, τα πλήρωσα».
  • «Δεν θα κάνω με το ζόρι τηλεόραση. Έχω εκατομμύρια άλλα πράγματα στο κεφάλι μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here