Ο John Oliver του «Last Week Tonight» αγόρασε και χάρισε χρέος ύψους 15 εκατ. δολαρίων (Video)

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Κυριακής ο παρουσιαστής John Oliver της εκπομπής «Last Week Tonight» στο HBO, όταν αγόρασε και χάρισε ιατρικά χρέη ύψους σχεδόν 15 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται ίσως για το πιο γενναιόδωρο δώρο στην ιστορία της τηλεόρασης, ξεπερνώντας ακόμα και τα δώρα ύψους 8 εκατ. ευρώ που είχε κάνει η παρουσιάστρια Oprah Winfrey στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να τους μοιράζει αυτοκίνητα.

- Διαφήμιση -

Ο John Oliver κατάφερε να χαρίσει τα χρέη ιδρύοντας μιας εταιρεία στο διαδίκτυο για μόλις 50 δολάρια με το όνομα Central Asset Recovery Professional. Inc και σύντομα έλαβε μια προσφορά να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων, δίνοντας περίπου 60.000 δολάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που αγοράζουν χρέος -γνωστά και ως “κοράκια”- παρενοχλούν τους οφειλέτες, προσπαθώντας να βγάλουν οι ίδιοι κέρδος από αυτούς. Πράγματι, ο Oliver μόλις αγόρασε το χρέος έλαβε μια λίστα με τα στοιχεία 9.000 ανθρώπων και θα μπορούσε να προσλάβει τηλεφωνητές για να τους ζητήσει τα χρωστούμενα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να πατήσει -κυριολεκτικά- ένα κόκκινο κουμπί και να χαρίσει το υπέρογκο χρέος, απαλλάσσοντας 9.000 ανθρώπους από το αβάσταχτο αυτό φορτίο.

Η φιλανθρωπική αυτή πράξη του Oliver δεν θα μπορούσε παρά να συγκριθεί με τα πολυτελή δώρα που είχε χαρίσει η Oprah Winfrey στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να μοιάζει σε όλους αυτοκίνητα. Η φράση: «Έχεις αμάξι! Κι εσύ έχεις αμάξι! Όλοι έχουν αμάξι!», έχει εξάλλου μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

via GIPHY

Παρόλο που τα δώρα είχαν τότε κοστίσει στην εκπομπή 8 εκατ. δολάρια, το δώρο του Oliver κρίθηκε μεγαλύτερο, καθώς επηρέασε ουσιαστικά πολύ περισσότερους ανθρώπους. Επίσης, στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για το κατά πόσο είναι ηθική η αγορά χρέους, αλλά και για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, ώστε να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να υπερχρεώνονται για να καλύψουν τα ιατρικά τους έξοδα.

- Διαφήμιση -

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα