Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ποια ΜΜΕ διακινούν fake news για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Με τίτλους που δεν ανταποκρίνονται στα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου κυκλοφορούν από χτες αρκετά μέσα ενημέρωσης, κυρίως στο διαδίκτυο.

Το Πρώτο Θέμα παρουσίασε τον τίτλο «Δεν πέθανε από τα χτυπήματα – Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, λένε οι ιατροδικαστές». Παρόλα αυτά στην ανακοίνωση της νεκροψίας – νεκροτομής (βλ. παρακάτω) αναφέρεται ότι έχει πραγματοποιηθεί μόνο μακροσκοπικός (δια γυμνού οφθαλμού) έλεγχος και απαιτείται τοξικολογική και ιστολογική διερεύνηση.

- Διαφήμιση -

Ο αρχικός τίτλος του Πρώτου Θέματος, όπως φαίνεται από το URL του site, ήταν «απροσδιόριστη η αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου» αλλά στη συνέχεια κάποιος αποφάσισε να τον αλλάξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος αντιφάσκει ακόμη και με το περιεχόμενο του κειμένου, στο οποίο αναφέρεται το εξής: «Πλέον το αν και σε τι βαθμό συνέβαλαν τα χτυπήματα που δέχθηκε στο θάνατό του, θα απαντηθεί από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις».

Τον τίτλο του, αποφάσισε να αλλάξει και το Newsit, του Νίκου Ευαγγελάτου, το οποίο αρχικά ανέφερε ότι «βρέθηκαν αποτυπώματα (του Ζακ Κωστόπουλου) σε μαχαίρι».

Το site άλλαξε τον τίτλο, χωρίς να αλλάξει το URL και χωρίς να συμπεριλάβει σχετική διόρθωση.

- Διαφήμιση -

Την πληροφορία ότι βρέθηκαν αποτυπώματα του Κωστόπουλου σε μαχαίρι, αναμεταδίδουν δεκάδες ακόμη ιστοσελίδες αποδίδοντάς την σε «διαρροές της αστυνομίας».

Αν οι δημοσιογράφοι επιμείνουν στις αναφορές τους η αστυνομία οφείλει να απαντήσει… και το αντίστροφο

Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η μακροσκοπική έρευνα, πραγματικά, δεν δείχνει σημάδια κακώσεων που να μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αρκετοί όμως είναι αυτοί που έσπευσαν να «πανηγυρίσουν» για τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας  – νεκροτομής. Λες και αναιρούν την απόπειρα λιντσαρίσματος ενός απροστάτευτου ανθρώπου, που είδαμε στα σχετικά βίντεο .

Ακούστε την ανακοίνωση των ιατροδικαστών

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα