Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Netflix στην Ελλάδα: Είδαμε λίγο την υπηρεσία και αυτά είναι τα συμπεράσματά μας

Όπως γνωρίζουμε, εδώ και λίγες ώρες το Netflix είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Η είδηση μονοπώλησε, σχεδόν, το ενδιαφέρον στις συζητήσεις στα social media, τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο κοινό. Ήταν κάτι αναμενόμενο. Βρισκόμαστε (;) άλλωστε στο ξεκίνημα μιας μικρής επανάστασης στο “τηλεοπτικό” τοπίο της χώρας μας, αφού η ενεργοποίηση της υπηρεσίας για τους Έλληνες χρήστες σίγουρα θα φέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο, που καταναλώνουμε τηλεοπτικό προϊόν, και όχι μόνο.

Φυσικά, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να ανοίξω λογαριασμό στο Netflix και να “κάνω μια βόλτα” στην υπηρεσία. Ακολουθούν τα συμπεράσματά μου.

- Διαφήμιση -

netflix-screen-1

Κατ’ αρχήν επέλεξα το πακέτο των 9.99 ευρώ τον μήνα (όλα τα πακέτα μπορείτε να τα δείτε εδώ), το οποίο θεωρώ πως είναι ιδανικό για τους περισσότερους χρήστες. Οικονομικά η διαφορά του με το αμέσως μικρότερο είναι αμελητέα (μόλις 2 ευρώ ανά μήνα), όμως το γεγονός ότι σου δίνει την δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας σε έως και δύο (2) οθόνες ταυτόχρονα και (κυρίως) η HD ποιότητα της εικόνας, το κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό.

Αφού περάσεις τα τυπικά (στοιχεία λογαριασμού, επιλογή τρόπου πληρωμής κλπ) δημιουργείς τα προφίλ των χρηστών της υπηρεσίας, που δεν είναι δεσμευτικά, άλλα εξυπηρετούν στο κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη: 3 επιλογές βοηθούν στο να γίνονται καλύτερες προτάσεις σειρών και ταινιών στον συγκεκριμένο χρήστη, ενώ υπάρχουν ειδικές επιλογές (και αντίστοιχα προτάσεις) για παιδιά. Αφού περάσεις τα τυπικά (στοιχεία λογαριασμού, επιλογή τρόπου πληρωμής κλπ) δημιουργείς τα προφίλ των χρηστών της υπηρεσίας, που δεν είναι δεσμευτικά, άλλα εξυπηρετούν στο κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη: 3 επιλογές βοηθούν στο να γίνονται καλύτερες προτάσεις και συντελούν στην καταλληλότητα των προγραμμάτων, που θα παρακολουθεί ο συγκεκριμένος χρήστης.

select

Μετά από αυτό το στάδιο, ξεκινά η απόλαυση! Μια πληθώρα τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μπροστά σου, σε περιμένει για να τις παρακολουθήσεις, χωρίς περιορισμούς, όποτε και όταν θες εσύ, σε πολύ καλή ποιότητα. Και το σημαντικότερο; Νόμιμα!

“Μια πληθώρα” έγραψα; Σημειώστε λάθος, ή μάλλον καλύτερα ας επαναδιατυπώσω, γιατί εδώ συναντάμε το σημαντικότερο μειονέκτημα (ή έστω μικρή απογοήτευση) της υπηρεσίας. Για κάποιον λόγο, ναι μεν το περιεχόμενο που παρέχεται στους Έλληνες χρήστες είναι πολύ και ποιοτικό, άλλα δεν είναι το σύνολο του περιεχομένου του Netflix. Ενδεικτικά δεν θα βρείτε εκεί ούτε το House of Cards, ούτε το Orange is the new black.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον οι ταινίες, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στην υπηρεσία δεν είναι κι ότι πιο καινούργιο κυκλοφορεί εκεί έξω, με τις πιο πρόσφατες να έχουν κάνει πρεμιέρα γύρω στο 2013. Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, πως μας παρέχεται πρόσβαση σε περιεχόμενο… δεύτερης κατηγορίας: μπορούμε να δούμε πάρα πολλές κλασσικές ταινίες, βραβευμένες με Όσκαρ και εκπληκτικές σειρές, όπως το Sense8 κ.α.

Ενδεχομένως, το ότι η υπηρεσία έκανε “άνοιγμα” και στην χώρα μας μόλις πριν από λίγες ώρες, να παίζει ρόλο και το επόμενο διάστημα να “απελευθερωθούν” κι άλλα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας, όπως για παράδειγμα οι ελληνικοί υπότιτλοι, που επίσης απουσιάζουν.

Άσχετα με αυτά τα μικρά μειονεκτήματα, το ότι το Netflix ήρθε στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα μια πάρα πολύ θετική είδηση, αφού η υπηρεσία μας δίνει με πολύ μικρό κόστος πρόσβαση σε ποιοτικό περιεχόμενο. Αυτό, που με ενδιαφέρον θα πρέπει να περιμένουμε, είναι η αντίδραση των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης, που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, με δεδομένο ότι αρκετές από τις σειρές του Netflix τις είχαν εντάξει και στο δικό τους πρόγραμμα. Μην εκπλαγείτε αν δείτε την Forthnet-NOVA και την Cosmote να αλλάζουν τιμολογιακή πολιτική!

Στην ελληνική τηλεοπτική αγορά μπήκε ένας πολύ μεγάλος παίχτης και οι ανταγωνιστές ενδεχομένως… ιδρώνουν από το άγχος. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για εμάς τους καταναλωτές και μπορούμε να απολαμβάνουμε τα όσα μας προσφέρονται (με ποπ κορν ή όχι!).

Αν σας προτείνω να ανοίξετε κι εσείς λογαριασμό στο Netflix; Φυσικά! Άλλωστε για ένα μήνα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εντελώς δωρεάν και σε κάθε περίπτωση να διακόψετε την συνδρομή σας όποτε το επιθυμείτε.


Update: Η επίσημη τοποθέτηση του Netflix σχετικά με το περιεχόμενο, που λείπει, είναι πως αυτό οφείλεται σε συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με κατά τόπους παρόχους.

- Διαφήμιση -

Πηγή: tvfreaks.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα