Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δουβλίνο: Μια βόλτα στην καταπράσινη γη των Κελτών

Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Liffey το Δουβλίνο εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό του παρελθόν και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας ξεχειλίζει προσωπικότητα, χαρακτήρα και γοητευτικά μυστικά.

Ο ταξιδιώτης θα περιπλανηθεί στις συνοικίες με τις κομψές γεωργιανές επαύλεις του 18ου αιώνα γύρω από την Merrion Square και θα ανακαλύψει τις παραδόσεις των Βίκινγκς στο μουσείο Dublinia.

- Διαφήμιση -

Η μητρόπολη της λογοτεχνίας μπορεί να υπερηφανεύεται ως η γενέτειρα των λογοτεχνών Τζέιμς Τζόις, Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, Τζορτζ Μπέρναρντ Σο και Σάμιουελ Μπέκετ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Trinity College, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας που ιδρύθηκε το 1592, τις αυθεντικές ιρλανδέζικες παμπ και το μεγαλοπρεπές κάστρο, χτισμένο το 1204 όπου χτυπά η ιστορική καρδιά της πόλης. Στον Πύργο του Ρολογιού στεγάζεται η παγκοσμίου φήμης Chester Beatty Library, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο με πάνω από 20.000 σπάνια αντικείμενα τέχνης από τη Μέση και Άπω Ανατολή.

Δουβλίνο/ Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα