Πανικός στην βουλή με την προτροπή Μπαρμπαρούση σε στρατιωτικό πραξικόπημα

0
77

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος από το βήμα του Κοινοβουλίου κάλεσε το Στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η φράση του Μπαρμπαρούση πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος έλαβε το λόγο και είπε: «Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και πρόσθεσε ότι «προφανώς βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό και θέλει να προκαλέσει και σε ελάχιστους ενδεχόμενους θύλακες και σε πρόσωπα στις ΕΔ ταραχή».

Αυτά δεν γίνονται αποδεκτά καθ΄οιονδήποτε τρόπο, είπε οΝίκος Βούτσης και ενημέρωσε ότι συγκαλεί άμεσα τα αρμόδια όργανα «για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή τουλάχιστον μέχρι να λήξει αυτή η διαδικασία και από και πέρα θα δούμε».

Είναι ανοιχτή πρόκληση για πραξικόπημα, μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει να δοθούν όλα τα κινητά όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά δήθεν πατριώτες, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πατριδόκάπηλους που μάλιστα έχουν στο πολιτικό τους βιογραφικό σαφέστατες ευθύνες για εθνικούς διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.

Καμμένος: Ποινική δίωξη στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία

Η απίστευτη δήλωση Μπαρμπαρούση πάγωσε την αίθουσα και προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε  την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, με το σκεπτικό ότι αποτελούν πράξη εσχάτης προδοσίας.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, αυτές οι δηλώσεις από τελούν πράξη εσχάτης προδοσίας αφού αντίκειται στο Σύνταγμα της Ελλάδας και στα άρθρα του για την κατάλυση του πολιτεύματος. Ο υπουργός Άμυνας, σε απάντηση των δηλώσεων Μπαραμπαρούση, διαβεβαίωσε τον Ελληνικό Λαό ότι κανένα μέλος του ελληνικού στρατεύματος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί σε τέτοιου είδους προσκλήσεις, αλλά τουναντίον αποτελούν εγγυητές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «σοβαρές προβολές του πολιτεύματος και του στρατεύματος» που διεπράχθησαν και ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκιζόνται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας και προστατεύουν τη Δημοκρατία.

Στο εισαγγελέα διαβίβασε τα πρακτικά ο Κοντονής

Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής τα πρακτικά της Βουλής με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Με τη σειρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ζητώνατς να διερευνηθούν.

Σκέφτεται τη διαγραφή του η Χρυσή Αυγή

Η ανακοίνωση του κ. Καμμένου προκάλεσε προβληματισμό στη Χρυσή Αυγή που φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

Αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής αποφάσισε η Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εισηγήθηκε τον αποκλεισμό του κόμματος τονίζοντας πως πλέον ήρθε η στιγμή όπου θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στις ακραίες φωνές. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως όσα έγιναν στη Βουλή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ήταν προσχεδιασμένα και οργανωμένα και υπογράμμισε πως είναι προσωπική του πρωτοβουλία η συγκεκριμένη πρόταση.

Η πρόταση του Νίκου Βούτση έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια.

Τζανακόπουλος κατά ΝΔ: Αναστήθηκαν ακραίες ιδεολογίες εξαιτίας του Μητσοτάκη

Ευθεία προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που κάλεσε το στρατό να κάνει συλλήψεις πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «φασιστικό εσμό που έχει αποθρασυνθεί» και προσθέτει ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα.

Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here