Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξέρατε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις από την αρχή

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, από το πρώτο λεπτό η ομιλία του επικεντρώθηκε σε προσωπικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα, για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, παρανομήσατε».

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω όχι με εμένα αλλά με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι». Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη. Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο, δεν έχετε το περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους».

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι και επικίνδυνοι

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα είναι μία ακόμη ομολογία ενοχής

«Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Αν δεν το κάνετε, θα είναι μία ακόμη ομολογία ενοχής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε και να μας πείτε “όχι, δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ” του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εργασίας και τότε αναλάβατε τα χρέη του προέδρου και λύξατε τη συνεδρίαση».

«Προτιμήσατε την ταπείνωση από μία ισχυρή δέσμευση. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει. Γνωρίζατε, γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων», κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια πρωτοφανή συγκάλυψη. Μέσα στον πανικό σας κάνατε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη της εκτροπής της συγκάλυψης.

Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας. Με τη δολοφονία χαρακτήρα, με τη σπίλωση, με την καταστροφή εγγράφων.

Είτε να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, εσείς συνεχίσατε την εκτροπή.

Οδηγηθήκατε σε δολοφονία της αλήθειας και γίνατε δύο φορές ένοχος. Πρόκειται για ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα. Ένα μοντέλο που στήσατε εσείς με σχέδιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής σας.

Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ από την πρώτη μέρα. Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία. Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων κάνουν ότι ενοχλούνται από έναν αρχηγό. Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία».

- Διαφήμιση -

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν είναι βλαξ αλλά ένοχος

«Σας είχα κατηγορήσει για έλλειμμα θάρρους και πλεόνασμα θράσους. Και σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεστε πίσω από τον ανιψιό του. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα σε εφημερίδα. Ένοχος ή βλαξ. Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή. Αν αυτό, όμως, από μόνο του δεν πιστοποιεί ότι η χώρα έχει σε κρίσιμες στιγμές επικεφαλής έναν επικίνδυνο άνθρωπο, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη«Δεν είστε βλαξ αλλά ένοχος».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία

«Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία», επέμεινε στην επίθεσή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας όμως ότι «κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας».

Μάλιστα, απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη;
  • Γιατί ακούγατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη;
  • Γιατί ακούγατε τον κ. Κύρτσο;
  • Γιατί ακούγατε τον κ. Τέλογλου;
  • Γιατί ακούγατε όσους έχουν λόγο για την προμήθεια των εξοπλιστικών;
  • Αλήθεια, αυτές οι παρακολουθήσεις των στρατιωτικών είναι νόμιμες κι αυτές αλλά λάθος;
  • Αν είναι νόμιμως και ορθώς έγιναν και αυτές και παρακολουθείτο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί ανανεώθηκε η θητεία του;

«Δεν μπορείτε να παίζετε με την εθνική ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι με αυτό τον ανέξοδο πατριωτισμό», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, διερωτώμενος για το ποιος είναι αυτός που δημιουργεί έλλειμμα στην αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πείτε μας, κ. Μητσοτάκη, ακούγατε τον κ. Φλώρο επειδή ήταν ύποπτος ή επειδή θέλατε να τον εκβιάζετε; Γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Λαλούση; Πείτε όταν ανέβετε σε αυτό το βήμα, γιατί παρακολουθούσατε τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων», είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που έθεσε προς απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα δώσετε απαντήσεις ή νομίζετε ότι θα κρύβεστε πίσω από τον μανδύα του πατριωτισμού», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπογράψατε 15 δισ. σε τρεισήμιση χρόνια διακυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έφερε το παράδειγμα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Μαθήματα πατριωτισμού δεν θα κάνετε ξανά στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά εσείς», είπε και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Θα ερευνήσουμε μία – μία τις αποφάσεις για την άμυνα της χώρας. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού δεν θα παίζουμε. Τελεία και παύλα».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η ενοχή σας δεν αμφισβητείται

«Η ενοχή σας δεν αμφισβητείται», τόνιζε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την πρόταση δυσπιστίας ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Ελάτε σε έναν τηλεοπτικό διάλογο που τον αρνείστε. Μην επχειρήσετε να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα, θα εκτεθείτε. Κατηγορούμενος είστε σήμερα, όχι κατήγορος», συνέχισε την επίθεσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα