Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι και επικίνδυνοι

Παρέμβαση στην Βουλή στη συζήτηση που διεξάγεται για νοσμοσχέδιο του υπουργείου Υγείας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, μετά την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (24/1).

«Την κοινωνία την πολιορκεί η ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο και δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας, της Δημοκρατίας, της πατρίδας, βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης προσκολλημένης σε συμφέροντα αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Γράφει το χρονικό της αποστασίας από τις αρχές και το κράτος δικαίου.

- Διαφήμιση -

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων όχι μόνο για να έχει χρήσιμες πληροφορίες για πολιτικούς του αντιπάλους και τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά να έχει στο χέρι και τους ίδιους, να τους εκβιάζει, να γνωρίζει τις αδυναμίες τους. Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε, όχι τώρα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου. Πήρε από την πρώτη μέρα την ΕΥΠΤοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο ως διοικητή της ΕΥΠ που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Άλλαξε το νόμο. Φρόντισε να τοποθετηθεί αρμόδια της ΕΥΠ εισαγγελέας η κ. Βλάχου και έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου»

Ο Τσίπρας σταμάτησε ώστε να απαντήσει ο Μητσοτάκης γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Ανδρουλάκη

Λίγο αργότερα σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης ως εγκέφαλος και αρχηγός του δικτύου, προέβη στις πράξεις αυτές, γιατί πέραν όλων των άλλων διακατέχεται και από μια βαθύτατη αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Πίστευε ότι θα είναι ισόβιος και ότι κανείς ποτέ δεν θα τον ελέγξει».

«Επί έξι μήνες λέει συνειδητά ψέματα ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δήθεν δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε απέναντι σε έναν ανώτατο δικαστικό που κάνει το καθήκον του. Γιατί πάνω απ’ όλα υπάρχει το Σύνταγμα και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, υπουργοί και άλλοι έγιναν στόχος ενός εγκληματικού δικτύου είπε έδρα το Μαξίμου με συντονιστή των πρωθυπουργό της χώρας

- Διαφήμιση -

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα