Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τσίπρας σε Σρόιτερ: «Να μου φέρνετε και κανένα νερό την άλλη φορά»

Ο Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Στο τέλος της συνέντευξης ο δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ευχήθηκε καλή εκλογική μάχη: «Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα, δεν ξέρω αν θα είναι Απρίλιος, Μάϊος, ο πρωθυπουργός το ξέρει. Εγώ να ευχηθώ καλή εκλογική μάχη και σ’ εσάς, καλή πορεία και καλή δύναμη. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε», ανέφερε.

- Διαφήμιση -

«Θα τα ξαναπούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε αστειευόμενος: «Αλλά να μου φέρνετε και κανένα νερό την άλλη φορά».

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι και επικίνδυνοι

«Δεν σας φέραμε νερό;», τον ρώτησε ο Σρόιτερ, «Ξέρω την αγάπη σας για το νερό. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Δεν θα επαναληφθεί», συμπλήρωσε.

«Το κλίμα δεν αλλάζει με παροχές πριν από τις κάλπες»

«Το κλίμα δεν αλλάζει με τέτοιου είδους παροχές λίγο πριν προσέλθουμε στις κάλπες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και ειδικότερα για τους συνταξιούχος. Σχολίασε ότι «κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε επιδοματική πολιτική, αλλά έδινε στους ευάλωτους, στους αδύναμους. Σήμερα η μεσαία τάξη επιβιώνει με κουπόνια κι αυτή είναι μια κυβέρνηση φιλελεύθερη υποτίθεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «εμείς είχαμε βγει από παρατεταμένη μνημονιακή περίοδο και ήταν η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας για πρώτη φορά να δώσει κάποιες παροχές που όμως εμείς είχαμε θεσμοθετήσει ως μόνιμες όχι εφάπαξ και λίγο πριν τις εκλογές». «Σήμερα ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους καταργώντας τη μόνιμη 13η σύνταξη που είχαμε νομοθετήσει το 2019 -είναι περίπου 4,5 δισ. την τετραετία και 2,6 δισ. τα αναδρομικά στους συνταξιούχους- εξαγγέλει 300 εκατ. ενώ δεν έχει δώσει 7 δισ» ανέφερε και σχολίασε: «Μου ακούγεται σαν φιλοδώρημα για να πάει στην κάλπη», σχολίασε.

- Διαφήμιση -

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξέρατε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις από την αρχή

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη είναι κοστολογημένο άρθρο-άρθρο «και πράγματι προβλέπουμε κάποιες αυξήσεις που αντισταθμίζονται από αυξήσεις στα έσοδα». Είπε ειδικότερα πως «όταν έχεις πληθωρισμό 10% είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του κατώτατου μισθού και όχι μόνο εκείνου». Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φτάσει στο 10% ο πληθωρισμός είχε πει για κατώτατο στα 880 ευρώ και θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής και 10% αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Σημείωσε πως όταν υπάρχει μείωση 40% στην αγοραστική δύναμη για τον μέσο συνταξιούχο τον τελευταίο χρόνο, και αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, τη βενζίνη, την ενέργεια, «τότε κάπως πρέπει να ζήσουν οι πολίτες».

«Για τις συντάξεις λέμε πολύ μετρημένα, ότι οφείλουμε να δώσουμε τα αναδρομικά -τα αναδρομικά δεν είναι σε μόνιμη βάση, είναι 2,5 δισ. σε τρεις δόσεις- και ότι η ρύθμιση που είχαμε κάνει και την είχαμε προβλέψει ως μόνιμη για τη 13η σύνταξη στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θα επανέλθει», τόνισε. Επανέλαβε επίσης ότι είναι απολύτως κοστολογημένη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, «γιατί αυτό κοστίζει 3 δισ. ετησίως, την ίδια στιγμή όμως από τη διατήρηση των υψηλών έμμεσων φόρων και με πληθωρισμό 10% τα υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία είναι πάνω από 4 δισ.». Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «διατηρεί αυτή την κρατική αισχροκέρδεια για να έχει τη δυνατότητα να δίνει κάποια επιδόματα που κι αυτά, όμως, κατευθύνονται για να διατηρούνται υψηλές οι τιμές στις εταιρείες ενέργειας, τα διυλιστήρια και τα σούπερ μάρκετ».

Πηγή: Gazzettaplus.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα