Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό

Μια κλασική, διαχρονική συνταγή που αγαπούν πολύ τα κυριακάτικα τραπέζια.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 2

- Διαφήμιση -

Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βήμα 3

Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράτε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

Βήμα 4

Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρείτε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζετε το κριθαράκι σε ταψί (προτιμότερο σε πήλινο ταβά).

Βήμα 5

Τοποθετείτε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσετε και ψήνετε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλετε από το φούρνο και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα