Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η νύχτα που ο Νίκος Παππάς πέτυχε το ακατόρθωτο

Κάτι υπέροχο συνέβη στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής.

Όχι δεν είναι η νίκη του Παναθηναϊκού, ούτε ο τρόπος που ήρθε. Ούτε καν το βρώμικο που σε πάει σερπαντίνα μέχρι να φτάσεις στον Περισσό.

- Διαφήμιση -

Είναι ο πανηγυρισμός του Νίκου Παππά που πέτυχε το ακατόρθωτο. Δεν αναφέρομαι στους 24 πόντους και το buzzer beater απέναντι στον Ζοτς αλλά πως κατάφερε να ενώσει τους φίλους του Παναθηναϊκού με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού και μάλιστα ανήμερα του ποδοσφαιρικού derby.

Από χθες στα social media γίνεται του Παππά το πανηγύρι κι όχι άδικα. Μικρή μερίδα δημοσιογράφων τα έχει βάλει με τον “ανήθικο αληταρά” που δεν σέβεται τίποτα και θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Και κάπου εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Φίλε δημοσιογράφε, η Εθνική Ελλάδος δεν είναι μαγαζάκι κανενός. Πίσω από τις κλειστές κουρτίνες, τη μέρα κάνω νύχτα και το αντίστροφο (Βασίλειος Τερλέγκας) και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Ο Νίκος Παππάς επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Αυτόν της ειλικρίνειας. Δεν έγλειψε κανέναν δημοσιογράφο, δεν ρουφιάνεψε και μας έδειξε τα “φρύδια” του στο Instagram. Και οι παθογένειες στην “ενδοχώρα” της Εθνικής αλλά και στον κύκλο της δημοσιογραφίας επιβεβαιώθηκαν από το like του Giannis Antetokounmpo στο εν λόγω ποστάρισμα. Που κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι για το ήθος του.

Ο χώρος νοσεί και η υποκριτική ηθική μόνο σε καλό δεν θα μας βγάλει. Ως λάτρης της διαφορετικότητας, δεν μπορώ να “σταυρώσω” τον Νικόλα επειδή ξέσπασε όταν οι παλμοί χτυπάνε “κόκκινο”. Ο καθένας από εμάς βρίσκει διαφορετικό τρόπο για να αντιδράσει. Άλλοι βρίζουν, άλλοι χτυπάνε το πληκτρολόγιο με μανία και γράφουν πύρινα άρθρα, άλλοι βγάζουν την γλώσσα τους και άλλοι απλά αδιαφορούν και προσπερνούν.

Και ο κόσμος βλέπει την ίδια του την προσωπικότητα στο εκάστοτε είδωλο. Η φαντασία μας και η πραγματικότητα έχουν δημιουργήσει διαφορετικούς superheroes. Άλλοι ταυτίζονται με τον Superman, άλλοι με τον Batman κι κάποιοι -λίγοι- με τον Rodman. Και μάντεψε ποιος μπήκε στο Hall of Fame.

- Διαφήμιση -

Αγαπητοί δημοσιογράφοι. Βρισκόμαστε στα τέλη του Οκτώβρη και όχι δεν βρέχει αλλά μας φτύνουν.

ΥΓ: Δεν γνωρίζω το τι κάνει ο Νίκος στην προσωπική του ζωή και αν πλακώνεται στα αποδυτήρια. “Τα βιβλία που ο κόσμος αποκαλεί ανήθικα, είναι αυτά που δείχνουν στον κόσμο τις ντροπές του” έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ και κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις προσωπικότητες. Αλλά όταν μαθαίνω για κινήσεις όπως το γήπεδο για τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό, τότε στα μάτια μου ψηλώνει ακόμη περισσότερο. Και στα μάτια ενός “ανήθικου” είναι κάτι σπουδαιότερο από ένα buzzer beater ή τρία ευρωπαϊκά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα