Η PTScientists είναι μια εταιρεία από τη Γερμανία που θέλει να πραγματοποιήσει και αυτή αποστολή για τη Σελήνη και έχει ήδη συνεργαστεί με την Audi για την ανάπτυξη δύο τετρακίνητων rovers που θα μπορούν να εξερευνήσουν την επιφάνεια της Σελήνης και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην τοποθεσία προσελήνωσης της αποστολής Apollo 17.

Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τις Vodafone και Nokia για να στήσουν ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών 4G LTE στη Σελήνη, έτσι ώστε να λαμβάνουν εικόνα υψηλής ανάλυσης πίσω στη Γη.

Η βάση που θα στήσει η Vodafone θα επικοινωνεί με τα rovers της PCScientists για να συλλέγει τις φωτογραφίες και τα videos τους. Στη συνέχεια, το δίκτυο 4G θα χρησιμοποιεί τη συχνότητα των 1800MHz για να στέλνει τα HD videos πίσω στο ALINA (Autonomous Landing and Navigation Module), το οποίο με τη σειρά του θα συνδέεται με την βάση της PCScientists στο Βερολίνο. Από την πλευρά της, η Nokia κατασκευάζει τον εξοπλισμό για τη δικτύωση με υλικά ειδικά για χρήση στο Διάστημα, ο οποίος θα ζυγίζει λιγότερο από 1kg στο σύνολο του.

Η χρήση δικτύου 4G είναι σημαντικά πιο συμφέρουσα ενεργειακά σε σύγκριση με τα αναλογικά κύματα RF και επιτρέπει την μεταφορά σημαντικά μεγαλύτερων πακέτων δεδομένων από τα rovers στον σταθμό ALINA. Αν όλα πάνε καλά, η αποστολή των rover και το στήσιμο του δικτύου 4G θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019. Ίσως έτσι διαψευστούν οριστικά οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το αν όντως ο άνθρωπος έχει πατήσει στη Σελήνη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here