Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γρηγορότερο Ιντερνετ από Microsoft, Google, και Mozilla

Microsoft, Google, και Mozilla ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία πιο γρήγορου Ιντερνετ.

Οι διαδικτυακές εφαρμογές και σελίδες σύντομα θα αποκτήσουν μεγάλη ταχύτητα και θα ανταγωνίζονται σε απόδοση τους προσωπικούς υπολογιστές και τις κινητές συσκευές. Όλ’ αυτά χάρη σε μια πρωτοβουλία των Microsoft, Google, και Mozilla.

Η WebAssembly, θα προσφέρει ένα τρόπο μεταγλώττισης του κώδικα για τα προγραμματικά μέρη των διαδικτυακών εφαρμογών ούτως ώστε η επεξεργασία από τον πλοηγό να είναι ευκολότερη.

- Διαφήμιση -

«Νομίζω είναι νωρίς ακόμη, αλλά η διαδικτυακή πλατφόρμα κινείται γρηγορότερα από ποτέ και όλοι δίνουν προσοχή σε αυτές τις εξελίξεις», έγραψε μεταξύ άλλων ο Al Hilwa, αναλυτής της IDC software σε ένα email του

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τρέξουν στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα τα «απαιτητικά» online παιγνίδια, η επεξεργασία βίντεο και προσομοιώσεις εφαρμογών υπολογιστών.

Με την WebAssembly, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού C ή C++, και μετά μεταγλωττίζεται (compile) για να μπορεί να εκτελεστεί από την JavaScript.

Τα δυαδικά αντικείμενα της WebAssembly είναι μικρότερα σε μέγεθος από το JavaScript, γι’ αυτό επιταχύνεται και ο χρόνος παράδοσης.

Καθώς οι διαδικτυακές εφαρμογές εξελίσσονται όλο και περισσότερο, εταιρείες όπως οι Google και Microsoft, εργάζονται σκληρά για να εξοπλίσουν με JavaScript τα πιο πολύπλοκα προγράμματα.

Google και Microsoft έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εφαρμογές για τους προγραμματιστές οι οποίοι χειρίζονται το JavaScript με την δημιουργία του Web Toolkit και TypeScript αντίστοιχα.

- Διαφήμιση -

Αρχικά η WebAssembly θα βασισθεί στο ASM.js του Mozilla, το οποίο είναι ένα υποσύνολο εντολών JavaScript. Οι προγραμματιστές γράφουν τα προγράμματά του σε C ή C++ και τα μεταγλωττίζουν για να αναγνωρίζονται από τον κώδικα ASM.js τον οποίο αναγνωρίζουν οι πλοηγοί. Υποστήριξη για άλλες γλώσσες πέραν της C/C++ θα προστεθεί στο μέλλον.

Το έργο της WebAssembly στηρίζεται σε μια κοινοτική ομάδα του World Wide Web Consortium, του οργανισμού προτύπων για το ίντερνετ. Έκτοτε η ομάδα ανάπτυξης έχει μετακινηθεί από τη αρχική βάση κώδικα σε open GitHub repository.

Πηγή: sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα