Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κινέζος μαθητής μετέφερε φίλο του με αναπηρία στο σχολείο καθημερινά για τρία χρόνια

Ο Zhang Chi, παρότι πάσχει από μυϊκή δυστροφία, δεν είχε χάσει ούτε ένα μάθημα από το σχολείο. Κι αυτό, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια ενός συμμαθητή του.

Η συγκινητική ιστορία του 18χρονου μαθητή που μετέφερε στα χέρια τον 19χρονο συμμαθητή του, εφόσον εκείνος είχε κινητικά προβλήματα, έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι και σήμερα.

- Διαφήμιση -

O Xie Xu, με ύψος 1,73 και βάρος 75 κιλά, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Zhang Chi ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία, από τότε που ο δεύτερος μετακόμισε στην πόλη Xuzhou και τα δύο αγόρια άρχισαν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.

O Xie μετέφερε τον Zhang από την εστία στις αίθουσες διδασκαλίας, τον βοηθούσε να πλύνει τα χέρια του και του έφερνε τρία γεύματα κάθε μέρα. Πολλές φορές, τον πήγαινε και στο κυλικείο του σχολείου για πρωινό.

Έτσι, τον βοηθούσε να μετακινηθεί τουλάχιστον 12 φορές την ημέρα και περισσότερες από 200 μέρες το χρόνο.

Και οι δύο φοιτούσαν την περυσινή χρονιά στην τελευταία τάξη του γυμνασίου, ενώ ήταν και οι καλύτεροι μαθητές.

«Η ιστορία των δύο μαθητών είναι εξαιρετικά συγκινητική και, παράλληλα, μας εμπνέει πολύ», περιγράφει από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του σχολείου. «Δεν είναι συγγενείς, αλλά ο Xie το κάνει αυτό για τρία χρόνια. Επίσης, επηρεάζει θετικά και άλλους μαθητές που, με τη σειρά τους, βοηθούν κι εκείνοι. Κι έτσι, ο Zhang δεν έχει χάσει ούτε ένα μάθημα».

Πρόκειται, πράγματι, για μια μοναδική ιστορία τρυφερότητας και αλληλεγγύης που εξακολουθεί να κάνει το γύρο του διαδικτύου, να συγκινεί και να εμπνέει μέχρι και σήμερα.

- Διαφήμιση -

Πηγή: womantoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα