Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι 3 Έλληνες που συνελήφθησαν στο καρτέλ κοκαΐνης με έδρα το Εκουαδόρ

Η αστυνομία του Εκουαδόρ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των Ελλήνων που συνελήφθησαν στη χώρα μας για τη συμμετοχή τους στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης σε Εκουαδόρ και Ελλάδα.

Εχοντας καλύψει τα μάτια τους και τα ονόματά του, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης, οι αρχές του Εκουαδόρ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα τους στο Twitter.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως και σήμερα, το διεθνές κύκλωμα ετοιμαζόταν να «σπρώξει» 890 κιλά κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Φαίνεται ότι στους ενορχηστρωτές του ταξιδιού της λευκής σκόνης ήταν και τρία άτομα με έδρα την Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος γνωστής αστρολόγου.

Να σημειωθεί πως το μεγάλο, διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το οποίο είχε παρακλάδια και στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε χτες από την Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αστυνομίες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, ηλικίας 41, 42 και 63 ετών, οι Αρχές εκτιμούν ότι είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο του εξοπλισμού των σκαφών (συνήθως ιστιοπλοϊκών) με τα οποία γινόταν η διακίνηση, τον εφοδιασμό τους με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους, καθώς και την αναζήτηση πληρωμάτων, τον καθορισμό του προορισμού και τον συντονισμό εν γένει της επικείμενης μεταφοράς.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα