Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σουηδία: Ένας νεκρός σε επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο

Ένας νεκρός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης μασκοφόρου με σπαθί μέσα στο σχολείο Κρόναν της πόλης Τρολχάταν.

Πρόκειται για ένα από τα πέντε θύματα που δέχτηκαν την επίθεση, δήλωσε νοσοκομειακή πηγή στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

- Διαφήμιση -

Το θύμα υπέκυψε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

“Τέσσερις ακόμη άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το σχολείο. Ο δράστης νοσηλεύεται με τραύματα από όπλο. Τα άλλα άτομα που νοσηλεύονται είναι νεαρής ηλικίας, όχι παιδιά. Ορισμένα φέρουν βαριά τραύματα και υποβάλλονται σε εγχείρηση. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επί τόπου”, δήλωσε ο Νίκλας Κλάεσον, επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης στο νοσοκομείο NAL του Τρολχάταν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Κρόναν, όπου φοιτούν 400 μαθητές από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο.
Το σχολείο βρίσκεται στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη περίπου 57.000 κατοίκων, έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, βορείως του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αστυνομία απάντησε σε επείγουσα κλήση που ανέφερε ότι ένας μασκοφόρος που έφερε σπαθί βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και ότι ένας άνθρωπος είχε δεχτεί επίθεση στην καφετέρια του σχολείου ή κοντά σε αυτήν.

“Έπειτα από αυτό, λάβαμε την πληροφορία ότι ο δράστης δέχτηκε τα πυρά αστυνομικών”, ανακοίνωσε η αστυνομία στην ιστοσελίδα της.

- Διαφήμιση -

Πηγή: real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα