Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με πάνω από 200 επιβάτες στο Σινά (Videos)

Τραγική επιβεβαίωση στα σενάρια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά στην Αίγυπτο παρείχε ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

- Διαφήμιση -

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν είχε αποσαφηνιστεί αρχικά καθώς αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροπλάνο μεταφέρει 212 άτομα, ενώ ρωσικά Μέσα έκαναν λόγο για 224 επιβάτες. Ο τελικός αριθμός των επιβαινόντων όπως έγινε γνωστό είναι 224 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και επτά άτομα προσωπικό του αεροπλάνου. Στους επιβάτες βρίσκονται και 17 παιδιά.

Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν εντοπίσει ήδη συντρίμμια στη Χερσόνησο του Σινά και έχουν ξεκινήσει την ανάσυρση θυμάτων. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις αιγύπτιου αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε ότι είναι «πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες», διασώστες που βρίσκονται ήδη στο σημείο κάνουν λόγο για φωνές παγιδευμένων μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχει κοπεί στα δύο.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του. Πάντως, αιγύπτιος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου». Το γεγονός ότι η Χερσόνησος Σινά ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τζιχαντιστές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος πυροδότησε σενάρια για τρομοκρατική ενέργεια, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου ζητώντας άδεια να αλλάξει πορεία λόγω τεχνικής βλάβης. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Η επιβεβαίωση της είδησης έβαλε τέλος στο «καλό» σενάριο που ήθελε το ρωσικό αεροσκάφος Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη να βρίσκεται ασφαλές στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πριν την τραγική επιβεβαίωση είχε προηγηθεί ένα θρίλερ, καθώς οι πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους ήταν παντελώς συγκεχυμένες.

- Διαφήμιση -

Μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά, αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο εντοπίστηκε πάνω από την Τουρκία και ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επικοινώνησε με την τουρκική πολιτική αεροπορία, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αιγυπτιακά Μέσα έκαναν λόγο για συντριβή του αεροσκάφους που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη στο όρος Σινά.

Την ίδια ώρα ρωσικά Μέσα μετέδιδαν ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντριβή του. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο. Παράλληλα, το Russia Today επικαλείται πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους στο όρος Σινά.

Διασώστες άκουσαν φωνές μέσα από τα συντρίμμια του ρωσικού Boeing

Φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, ανέφερε ένας αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή. «Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα «θύματα», χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες. Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

- Διαφήμιση -

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας 224 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του και διαπιστώθηκε ότι κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά.

Πηγή: Newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα